Home Isu Semasa “AirAsia Menyusahkan Para Penumpang” -Lelaki Ini Luah Rasa Kecewa Dgn Jadual Penerbangan...

“AirAsia Menyusahkan Para Penumpang” -Lelaki Ini Luah Rasa Kecewa Dgn Jadual Penerbangan AirAsia

182
0

Menerusi perkongsian klip durasi pendek ini disiarkan oleh akaun Tiktok mrosliramli, dan telah ditular baru-baru ini.

Dalam video klip ini menunjukkan di mana seorang lelaki yang dikenali sebagai Dato’ Rosli Ramli menyiarkan satu klip durasi pendek yang mengatakan berasa kecewa dengan jadual penerbangan AirAsia. Beliau turut meminta Menteri Pengangkutan iaitu Anthony Loke (Loke Siew Fook) untuk melihat semula perkara-perkara penting dalam penjadualan penerbangan AirAsia.

Beliau juga mengatakan sudah terkena, di mana beliau menempah tiket penerbangan pada tarikh 21 Januari 2022 pada jam 3:30 petang tetapi jadual tersebut diletakkan pada hari yang sama pada jam 5:30 petang. Oleh itu, beliau terpaksa membatalkan rancangan beliau pada malam tersebut.

Netizen turut memberi komen mengenai penerbangan AirAsia, mengatakan suaminya yang sudah menempah tiket penerbangan di aplikasi AirAsia tetapi di dalam sistem mereka tidak ada namanya, oleh itu beliau terpaksa beli baharu tiket penerbangan tersebut. Ada juga yang mengatakan bersetuju dengan pendapat dari Dato’ Rosli Ramli. Perkongsian video klip ini telah mendapat sambutan orang ramai sebanyak 700.8K penonton, 39.7K sukaan dan 2686 komen.

Baca lagi: Isteri Atu Zero S0und Pengurusan Tiket AirAsia Tervk?, Siap Petik Nama Tony Fernandes

Baca lagi: “Saya Tak Nak Panjangkan Isu Ini”-Kecoh Self Reward Tiket First Class Ke Dubai, Tasnim Shah

Lihat klip durasi pendek luahan dari Dato’ Rosli Ramli:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Biru (@rosebirumedia)

Lihat apa juga kata orang ramai:

@Al Bārī Grilled: kalu kita lmbat checkin senang2 jer dia tk bg masuk … tapi kalau mereka lewat … flight delay apa semua blh pulak

@BELLA RICO : akhirnya ada juga yg bersuara..tolg viralkn

@Mon’s: Rela Naik MAS..harga tak la byk sgt Mahal nya. tapi sgt puas hati, baggage ada makan pun ada..

@RajaKhairulnisa: kite lewat dia suh byr tmbg baru, klu dia lewat dia kena double cas la baru betul kite pun ada plan kite sendiri on shedule.air asia byk kali tukar²ms

@Saaiiieee: ada lagi kes husband sya nama xde dlm sistem dorg tpi dlm apps airasia ade. trpksa beli tiket bru. mhl lak tu rm1k

@#caspergirls: smlm kwn sy pun kne jugak flight jam 1.15 tp delay jm 4.15 pastu delay lgi 5.30pm , delay lgi 6.30pm. mmg menyusahkn owg

@Newbies107: the very right way to complain..much agree..no violence involve and no aggresiveness..i love this gentle men,he has his own standard

@AINI MASAK GILA GILA: thnakyou kerana bersuara dari delay sama mcm lalu darat baik naik bas je

@Tharhata empires: Betul tu beritahu awal kalau buat penjadualan kembali dan jangan ambil masa berminggu2 Utk dapatkan refund semoga Airasia ambik tindakan

@Muizah: bagus…Ade jgak dato yg nak bersuara Air Asia yg ske delay2 ni

PERHATIAN: Pihak Rose Biru Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Tiktok dan Instagram

Previous article“Ketepi, Jenazah Nak Lalu”- Gelagat Budak Sekolah Curi Perhatian
Next article“RM40 juta RM20 juta, kecilan saja…” – Akhlak Tokti dibandingkan dengan Dato’ Aliff Syukri
Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here