Home Viral 2 Lelaki Ditahan Selepas Cuba Masuk Istana Negara Dengan Parang

2 Lelaki Ditahan Selepas Cuba Masuk Istana Negara Dengan Parang

95
0
created by photogrid

Polis menangkap dua lelaki yang didakwa cuba merompak Istana Negara di sini, semalam.

Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Rusdi Mohd Isa, menyatakan bahawa kedua-dua individu yang menaiki sebuah PERODUA Kembara pada awalnya mencuba untuk masuk ke Istana Negara melalui Pintu 3, kira-kira jam 4.40 petang.

Dia menyebut bahawa anggota polis yang berada di pintu masuk telah menahan kenderaan yang dinaiki oleh individu-individu tersebut dan mereka menyatakan niat mereka untuk bertemu dengan Yang di-Pertuan Agong.

Beliau menyatakan bahawa penyiasatan mendapati kedua-dua individu yang ditangkap itu adalah seorang buruh binaan dan seorang penghantar makanan.

Dia menambah bahawa ujian awal air kencing kedua-dua individu itu menunjukkan hasil negatif dan semakan lanjut menunjukkan bahawa mereka tidak mempunyai rekod jenayah sebelum ini.

Rusdi menyatakan bahawa orang awam diminta untuk tidak membuat sebarang spekulasi atau menyebarkan berita yang tidak pasti berkenaan dengan kejadian ini.

Sementara itu, berikutan kejadian terkini itu, Pasukan Keselamatan Istana Negara kini sedang mengambil beberapa langkah untuk meningkatkan kawalan keselamatan keluar dan masuk ke istana.

Antara tindakan yang diambil termasuk mengaktifkan penghalang kenderaan menggunakan Sistem Bollard sepanjang masa, selain memeriksa semua kakitangan dan tetamu yang masuk serta memperketat penggunaan pas di pintu masuk.

Sumber: Berita Harian

Previous articleInfluencer Buat Content Laki Perempuan Tinggal Serumah, Macam Mana Mak Bapak Boleh Izinkan?
Next article“Lagenda Lagu Jiwang Suatu Masa Dulu..” – Dwan Olan Sukar Bertutur, Tapi Keajaiban Masih Boleh Menyanyi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here