“Henti Kec4m DSV , Kesian Dia” – Isteri Arw4h Gmie Luah Sesuatu

Isteri Allahyarham Gmie Screen, Siti Royani Gumari meminta orang ramai berhenti menghentam usahawan kosmetik Datuk Seri Vida (DSV) atas kenyataannya sebelum ini yang terkilan kerana terlupa menghulurkan sumbangan kepada Allahyarham hingga mencetuskan salah faham.

Kredit foto: IG

“Apabila saya dapat tahu (kon.troversi), saya suruh anak DM (direct message) Datuk Vida sebab ke.sian. Banyak komen yang menghen.tam.

“Tapi sekarang semua dah jelas dan kita faham. Tolong hentikan sebab ar.wah Gmie baru pergi dan ke.sian Datuk Vida. Terima kasih Datuk Vida datang ke pondok kami,” katanya dipetik dari mStar Online.

Terdahulu, media melapo.rkan DSV meluahkan rasa terk.ilan tidak sempat menghulurkan bantuan bagi meringankan beban Gmie yang menderita sa.kit buah ping.gang berlubang sehingga menghembuskan nafas terakhir 10 Disember lalu.

Orang ramai mula mengecam DSV apabila anak sulung Gmie, Siti Hadirah menafikan bapanya pernah meminta sumbangan.

Enggan terus dicemuh, DSV menziarahi keluarga arwah di kediaman mereka di Kampung Medan Sijangkang, Teluk Panglima Garang, Selangor baru-baru ini dan disabut baik Siti Royani dan Siti Hadirah.

Kredit foto: mStar

“Netizen asyik men.gata saya, ke.cam kata seperti saya ni tak ada hati perut nak tum.pang po.pulariti. Persoalkan kenapa tak pergi rumah keluarga ar.wah diam-diam bagi je sumbangan.

Kredit foto: mStar

“Bukan apa, saya ni orang (aktif) media sosial, setiap apa yang saya kongsikan orang nak tahu. Peminat saya suka bersama saya.

“Orang mungkin tak tahu yang kami pernah ada kaitan dulu masa Gegar Vaganza, program yang ar.wah sertai tu bawah tajaan saya.

“Memang se.dih (tak sempat bantu) tapi saya fikir po.sitif mesti ada rahmat. Rahmatnya ialah saya nak adakan tahlil berkala Gmie, Siti Sarah, Maya Matahari dan keluarga saya.

“Saya datang ziarah ni pun sebab nak tunaikan hajat dan hasrat bagi sumbangan setakat yang saya mampu,” katanya kepada mStar.

Sekarang, semua dah jelas dan faham kan?

Sumber: CARI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*