Hiburan

‘Hitung Hari Bergelar Mummy Daddy’ Ernie Zakri & Syamel Mula Buat Persiapan Sambut Baby Baru

Pasangan suami isteri Syamel dan Ernie Zakri mahu memberikan tumpuan mereka untuk menyediakan persiapan menyambut kelahiran bayi sulung di kala usia kandungan penyanyi itu memasuki tujuh bulan.

Menurut Syamel atau nama lengkapnya Syameel Aqmal Mohd Fodzly, 28, biarpun dalam proses mencari barangan kelengkapan bayi, mereka tidak mahu terlalu boros berbelanja dan hanya mencari keperluan asas.

“Usia kandungan Ernie dah memasuki tujuh bulan dan kami merasakan inilah waktu yang terbaik untuk membeli barangan keperluan bayi. Kalau kita tengok dulu ibu bapa kita bila saudara mara ada anak baru, baby berusia sebulan dua tu sekejap je pakai baju.

“Jadi kami beli mana yang asas dulu, apa yang diperlukan untuk Ernie selepas bersalin dan baby, insya-Allah bulan Disember ni kami dah boleh fokus ke arah itu.

“Dan kalau ada sesiapa brand nak bagi apa-apa, kami akan menerima dan tidak akan menolak,” ujar Syamel berseloroh kepada Gempak.

Ujar pelantun lagu Lebih Sempurna itu lagi, dia dah Ernie sudah selesai memilih lokasi untuk proses kelahiran anak sulung mereka dan bersyukur semuanya dipermudahkan.

“Untuk tempat bers4lin, alhamdulillah sudah ada dan disebabkan kami pun menetap di Kuala Lumpur, kami memilih hospital yang senang di sekitar sini sahaja.

“Alhamdulillah segalanya berjalan lancar, dah ditetapkan semua benda dan kita just follow the flow,” jelas Syamel lagi.

Sekadar info, Syamel dan Ernie atau nama sebenarnya Nur Ernie Shahirah Zakri, 29, sah bergelar suami isteri dengan sekali lafaz pada majlis pernikahan yang berlangsung di Masjid Puncak Alam, Selangor.

Imbas kembali, pasangan itu mulai rapat selepas terbabit dalam program Duo Star terbitan Astro pada 2017 di mana ketika itu Syamel dan Ernie menjadi pasangan duet dan mereka juga muncul sebagai juara.

Mereka kemudiannya muncul dengan single duet berjudul Aku Cinta sekali gus melayakkan mereka menang kategori Vokal Terbaik pada Anugerah Juara Lagu ke-32 (AJL 32) pada 2018.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber:Mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published.