Uncategorized

“Mak Tunggulah…” Surat Luahan Isma Halil Dari Penj4ra Buat Ramai Menitis Air Mata

RINDU nak pelvk dan c1um ibu… Itulah luahan perasan penyampai radio dan pengasas Bapakku FM, Isma Halil Hamzah yang kini berada dalam tah4nan di Penj4ra Sungai Buloh, Selangor.

Isma berkongsi luahanya menerusi surat tulisan tangan yang dikirim kepada penguamnya, Ahmad Zaharil Muhaiyar dan Adi Zukarnain pada petang Rabu.

Selain memohon maaf kepada ibunya, surat dua halaman yang dikongsikan di Facebook peguamnya itu turut meluahkan rasa sedih kerana tidak dapat menziarahi pus4ra arw4h bapanya.

“Maafkan saya mak, walaupun terlalu mahu tapi saya tidak mampu menemani waktu-waktu tua mak. Harap dan harapan semoga mak terus sihat.

Isma 2

Peguam berkongsi surat yang ditulis oleh Isma Halil.

“Mak tunggulah saya. Saya rindu pelvk c1um mak. Adik-beradik yang sentiasa saya sayang, terima kasih kerana terus menjaga mak.

“Maafkan saya abah, tak dapar ziarah kubvr abah setiap minggu cuma doa yang tak pernah putus, walau saya pernah berjanji untuk jaga mak setelah abah pergi.

“Demi Allah saya akan terus berusaha untuk jaga mak,” tulisnya.

Terdahulu Mahk4mah Majistret Kuala Lumpur menetapkan 27 Januari 2022 bagi tarikh sebutan semula kes Isma yang berdepan dengan pertudvhan menged4r d4.dah.

Majistret Wong Chai Sia menetapkan tarikh itu selepas mendapati laporan k1mia masih belum dapat disediakan oleh Jabatan Kimia Malaysia.

Beribu kisah, k3s-k3s dan kehidupan penj4ra saya ambil dari sudut yang positif.

ISMA HALIL

PENYAMPAI RADIO

Mengikut pertudvhan, Isma, 48, did4kwa menged4r d4dah jenis kan4bis anggaran berat 409 gram di sebuah rumah di Jalan Semarak, Wangsa Maju, di sini pukul 5.35 petang pada 27 Ogos 2021.

Berikutan itu pertudvhan dikemukakan mengikut S3kksyen 39B (1) (A) Akta D4d4h Berbah4ya 1952 dan boleh dihukvm dibawah S3kksyen 39B (2) Akta sama dan dibaca bersama S3kksyen 34 Kanun Kes3kksaan yang memperuntukkan hvkuman m4ti jika sabit kesalahan.

Isma mempunyai isteri, Nor Haslinda Abdul Manaf, 48, dan anak yang berusia 13 tahun.

isma halil

Isma mahu berkongsi kehidupannya di penj4ra kepada umum.

Sementara itu, Isma turut memberitahu kehidupan yang dijalani di penj4ra banyak memberi pengajaran kepadanya dan berharap akan dapat dikongsikan kepada umum suatu hari nanti.

“Kehidupan di sini (penj4ra) membuatkan saya banyak belajar. Beribu kisah, k3s-ke3s dan kehidupan penj4ra saya ambil daripada sudut yang p0sitif.

“Semuanya saya himpunkan dan suatu hari nanti, dengan izin Allah akan saya ceritakan dan keudarakan. Banyak nak saya ceritakan sebagai ‘orang ketiga’ di blok Ehsan.

“Tak cukup dakwat pen ini untuk saya tuliskan. Semoga satu hati nanti akan dapat saya ceritakan seperti waktu-waktu dahulu,” katanya.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber:Mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *