Home Kisah rakyat “Lelaki Thai Teruja Orang Malaysia Pandai Cakap Banyak Bahasa”-Lihat Apa Penjelasan Mereka

“Lelaki Thai Teruja Orang Malaysia Pandai Cakap Banyak Bahasa”-Lihat Apa Penjelasan Mereka

196
0

Sebagai rakyat Malaysia, kita sudah sedia maklum bahawa kita hidup secara multicultural dan multireligious”. Sememangnya sangat seronok dan unik jika kita hidup dalam culture yang sebegini.

Pun begitu, apa lebih menarik ialah, rata-rata rakyat Malaysia sangat fasih dan tahu menggunakan Bahasa Inggeris. Sedia maklum bahawa Bahasa Inggeris adalah bahasa kedua kita, selepas bahasa Ibunda.

Sebabtulah, rata-rata wargan asing sangat teruja dan ingin tahu bagaimana rakyat Malaysia semuanya pandai menggunakan Bahasa Inggeris.

Lihat video di bawah :

@deenvlog

ทำไมคนมาเลพูดอังกฤษได้ทุกคน? | Why Malays Speak English ? Ep.6

♬ original sound – Deenvlog – Deenvlog

Bila ditanya bagaimanakah orang Malaysia pandai berbahasa Inggeris, rata-rata mengatakan bahawa Bahasa Inggeris sudah mula diajar sejak dari kecil lagi, dari tadika hinggalah ke peringkat tertinggi.

Walaupun, kadang-kadang tu ada yang menggunakan mix bahasa, dan juga broken english. Tetapi, ianya sangat difahami oleh semua orang sekeliling.

Bahkan, bukan saja dua bahasa yang rakyat Malaysia tahu, ada yang tahu 3-4 bahasa. Kita kan satu Malaysia, setiap bangsa mempunyai bahasa nya yang tersendiri. Unik kan ?

 

Sumber : Tiktok

PERHATIAN: Pihak Rose Biru Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

 

Previous article“Auto Resdung Kalau Kena Gini”-Kerusi KTM Berdebu Lain Macam
Next article“Dia Penat Terbang, Tu Ingt Nk Naik Grab”-Video Burung Termasuk Dlm Kereta Tarik Perhatian Netizen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here