Hiburan

“Knapa sy sering dikec4m, dic4ci..” (Video) Gara2 Hal Ini Alif Syukri Luah Perasaan & Dedah Ssuatu Mngejutkan Rmai

Hairan dengan si.kap segelintir netizen yang ge.mar mencari kesala.hannya gara-ga.ra berkongsi gambar percutian di luar negara, usahawan sensasi Datuk Seri Aliff Syukri tampil meluahkan pera.saan.

Aliff, 34, pelik mengapa dia dija.dikan sasaran oleh netizen yang tidak ber.puas hati dengannya disebabkan kini sedang me.nik.mati per.cutian di Turki ketika negara dilan.da ban.jir besar.

Sedangkan jawab Aliff, percutiannya bersama keluarga sudah dirancang enam bulan lebih awal sebelum negara dilan.da ben.cana ban.jir.

Malah katanya, sama seperti orang lain, dia juga diduga dengan musi.bah tersebut sehingga men.gala.mi keru.gian kerana resort miliknya di Janda Baik, Pahang mus.nah diba.wa arus d.eras ban.jir.

“Kenapa saya sering dike.cam? Dugaan saya bercuti. Ramai yang tak puas hati dan men.gu.tuk saya satu Malaysia ga.ra-ga.ra percutian di luar negara yang diran.cang enam bulan awal sebelum ben.cana ban.jir di Malaysia.

“Kalian tahu tak? Bisnes saya juga terje.jas. Resort saya ru.gi ratu.san ri.bu. Saya tak nak kongsi apa yang saya buat dan bantu. Nanti kalian cakap ri.ak dan menunjuk,” tulisnya dalam satu hantaran Instagram.

Menerusi perkongsian tersebut, usahawan itu memuat naik sebuah video memaparkan beberapa kakitangannya membeli dan menyediakan barangan keperluan untuk disalurkan kepada penerima.

Pun begitu, Aliff berkata, meskipun dirinya berada di luar negara, dia tetap terli.bat dengan menya.lurkan bantuan kepada mang.sa ban.jir melalui wakil pekerjanya.

“Saya pelik kenapa saya dike.cam dan dihi.na. Seolah-olah saya ini langsung tidak ada menolong rakyat Malaysia. Sebenarnya saya dah banyak bantu orang, tapi tak kongsi dalam media sosial.

“Hari ini saya nak kongsi, walaupun saya kini berada di luar negara, tapi saya tetap bantu mang.sa ban.jir. Jadi, tolonglah hentikan menghi.na saya. Saya dah tua, taknak kon.tro.versi mura.han. Doakan apa yang saya lakukan ini boleh membantu anda,” ujarnya lagi.

Beberapa hari lalu, Aliff dike.cam netizen kerana berkongsi gambar percutian di luar negara sekali gus menimbulkan rasa kurang senang ramai pihak.

Netizen men.dak.wa, usahawan itu tidak menjaga sensitiviti ramai terutama mang.sa ban.jir yang berdepan dugaan besar apabila terlibat dalam ban.jir yang menenggelamkan ke.dia.man mereka selain kehil.ang harta benda dan lebih menye.dihkan, ada yang terkor.ban nya.wa.

Sumber: K! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *