Kesian Staf M4ngsa Banjir, Bos Bawa Belanja Perabot – “Semua Baru Satu Rumah..”

Bagi individu terjejas akib4t banjir, bertuah sekiranya terdapat majikan yang prihatin dengan nasib meniimpa kakitangan. Selain meluluskan cuti kecem4san, ada juga bertanya jika memerlukan sebarang bantuan.

Begitu juga dengan seorang usahawan wanita, Ayu Zorkafli apabila tampil membantu salah seorang pekerjanya yang terkes4n disebabkan benc4na tersebut sekali gus dapat meringankan beban m4ngsa.

Menerusi satu video di aplikasi TikTok, pengasas jenama fesyen popular itu melakukan kejutan dengan membawa pekerjanya ke sebuah kedai perabot selepas beberapa barangan rumah mangsa ‘hancur’ ditenggel4mi air.

Jangan la men4ngis!

@ayuzorkafliNabi pernah berpesan, buat baik pada orang terdekat dulu. Harini kita belikan staff kita yang terkesan banjir tu perabot rumah. Next kita bantu orang lain pula. In shaa ALLAH ??♬ bunyi asal – wawa Najwa_92

“Nabi pernah berpesan, buat baik pada orang terdekat dulu. Hari ni kita belikan staf kita yang terkesan banjir tu perabot rumah. Lain kali kita bantu orang lain pula. Insya-Allah,” tulisnya.

Menurut usahawan berusia 34 tahun itu, barangan seperti tilam, katil dan almari baju di kediaman pekerjanya itu sudah tidak dapat digunakan lagi sebelum membuat keputusan bagi membelikan set perabot baharu.

“Masa ni dia tak tahu kita nak belikan perabot rumah. Beberapa barangan semua dah tak boleh guna, jadi kita belikan semua baru satu rumah.
“Tapi dia malu, dia tak nak. Puas pujuk baru nak. Alhamdulillah, selesai semuanya. Tunggu lori sampai je. Sesungguhnya dalam rezeki kita, ada rezeki orang lain,” katanya.

Rakaman berdurasi 34 saat itu memaparkan Ayu sibuk memilih perabot bersesuaian sehingga mengund4ng seb4k pekerjanya yang men4ngis terh4ru atas tindakan murni usahawan berkenaan.

Video meraih 354,500 tontonan itu dipenuhi ratusan komen warganet tersentuh hati melihat kebaikan Ayu dalam menjaga kebajikan pekerja selain mendoakan agar dia terus dimurahkan rezeki.

Namun begitu, terdapat segelintir individu bercadang supaya menangguhkan dahulu ‘ketibaan’ perabot ke rumah pekerjanya kerana bimbang sekiranya berlaku lagi banjir selagi bulan Disember belum berakhir.

“Saya tak potong gaji staf” – Ayu

Buat masa ni, jangan beli lagi…

Alhamdulillah! Moga murah rezeki

Untung dapat majikan yang hargai pekerja

Susah nak dapat bos macam ni

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber:TikTok @ayuzorkafli

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*