Home Viral “Kat Dunia Ni Boleh lah Terlepas Tapi Bukan Dekat Akhirat…” – Individu...

“Kat Dunia Ni Boleh lah Terlepas Tapi Bukan Dekat Akhirat…” – Individu Dakwa Shuib Bumblebee Masih Belum Selesaikan Hutang Kwsp

284
0

Sinonim ayat tersebut:

Pelawak dan usahawan Shuib, atau nama penuhnya Shahmira Muhammad, sekali lagi menarik perhatian setelah muncul individu yang memuat naik hantaran kenyataan di TikTok, mendakwa perniagaan Bubblebee miliknya masih belum membayar hutang KWSP berupa caruman dari tahun 2022 hingga 2023, seperti yang dinyatakan dalam kenyataan terbuka menggunakan nama @penuntutkeadilan.

“Hutang wajib di bayar. Hutang KWSP dari tahun 2022 sehingga 2023 belum lagi dilangsaikan…”

“Dekat dunia ni bolehlah terlepas tapi bukan dekat akhirat nanti…”

Sementara itu, individu tersebut juga nampaknya menyampaikan pesan dengan mengambil kata-kata dari Al-Quran dalam surah Al-Baqarah yang berbicara tentang risiko atau bahaya berhutang.

“Bahaya hutang, perlu ingat nahawa ayat yang paling panjang dalam Al-Quran adalah mengenai hutang…”

“Al-Bagarah, ayat 282… Jangan ambil mudah biarpun sekecil mana pun hutang tersebut boleh menghalang anda untuk masuk syurga…”

“Jangan ambil hak orang, yang haram tetaplah haram. Semoga orang-orang yang berkenaan mendapat hidayah daripada Allah SWT…”

Melihat ke ruang hantaran yang berkaitan, terdapat sebilangan kecil pekerja syarikat tersebut yang muncul untuk mengungkapkan bahawa mereka juga mengalami isu yang serupa, walaupun sebelum ini Shuib telah menjelaskan secara terbuka tentang masalah yang timbul.

Sebelum ini, pemilik akaun yang sama juga mendedahkan bahawa syarikat Bubblebee bersikap tidak jujur dalam membayar caruman KWSP, termasuklah mendedahkan bahawa tiada transaksi yang dilakukan oleh syarikat tersebut kepada akaun pekerja untuk caruman KWSP setiap bulan, walaupun ia dinyatakan di dalam penyata gaji.

Lihat klip video di bawah:
IMG 8685

Sumber: Tiktok

PERHATIAN: Pihak Sinetron Malaya tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Sinetron Malaya juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Previous article“Afi Elcah Kahwin Semua Doakan Yang Bukan Bukan, Padan La Muka Siapa Suruh Scam Duit Orang…” – Suami Influencer Didakwa ‘Scammer’
Next article“Kita Move On, Kami Akan Teruskan Atas Dasar Profesional‚Ķ” – Lan Solo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here