Hiburan

“90% siap, kini hilang skelip mata..” (Video) Mahligai Impian Ebby Dihanyutkan Air. Ini kerugian Ebby Yus Bt Rmai Trkejut!

Ujian menye.rang siapa saja tidak pandang bulu. Sebagaimana orang mis.kin diuji, orang kaya pun demikian. Sebagaimana rakyat jelata diuji, maka para penguasa juga diuji.

Bahkan, bisa jadi ujian yang dirasakan oleh penguasa dan orang-orang kaya lebih berat daripada orang mis.kin dan rakyat jelata.

Siapa sangka, mahligai impian dibina pelawak, Ebby Yus hasil titik peluh lebih tiga dekad mengabdikan diri dalam dunia seni, musnah sekelip mata apabila dihanyutkan air deras dalam bencana banjir di Kuala Langat, Selangor, semalam.

Sisa tinggalan rumah Ebby yang dihanyutkan arus deras dalam banjir di Kuala Langat, semalam. Foto Ihsan Ebby Yus
Sisa tinggalan rumah Ebby yang dihanyutkan arus deras dalam banjir di Kuala Langat, semalam. Foto Ihsan Ebby Yus

Rumah yang tinggal 10 peratus untuk disiapkan di tanah setengah ekar di kawasan penempatan itu, dihanyutkan air deras, mengakibatkan Ebby atau nama sebenar, Muhammad Yunus Abdul Rashid kerugian hampir RM200,000.

Menceritakan insiden itu, Ebby berkata, dia bersama pembantu peribadi pergi melihat kerja-kerja akhir pembinaan rumah dua tingkat itu termasuk proses memasang kertas hiasan dinding, tengah hari semalam.

“Tanpa disangka, musibah datang hingga habis rumah yang dibina menggunakan separuh batu dan separuh lagi kayu ‘lenyap’ dalam keja.dian banjir, petang semalam.

Foto mahligai dibina Ebby sebelum dihanyutkan dalam banjir di Kuala Langat, semalam. Foto Ihsan Ebby Yus
Foto mahligai dibina Ebby sebelum dihanyutkan dalam banjir di Kuala Langat, semalam. Foto Ihsan Ebby Yus

“Inilah rumah impian saya sejak lebih 30 tahun berkecimpung dalam arena seni… Saya akur dengan ketentuan ini,” katanya kepada BH Online.

Ebby berkata, kerja pembinaan rumah itu dilakukan sedikit demi sedikit dan kerap terhenti kerana dia jatuh $akit selain sekatan aki.bat penularan pandem1k C0VID-19.

“Setiap kali dapat bayaran berlakon, saya peruntukkan untuk rumah itu. Kali terakhir selepas dapat bayaran daripada penerbit sitkom Jenaka Kampung Kalut ( JKK), saya lunaskan baki bayaran projek pembinaan rumah itu.

“Sebelum ini, projek pembinaan bertukar kontraktor kerana masalah tidak terduga… Biasalah, kerja bina rumah semuanya perlukan wang,” katanya.

Ebby yang berasal dari Negeri Sembilan berkata, dia menyewa di Kampung Baru di sini, sejak 20 tahun lalu.

VIDEO:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber  : Berita Harian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *