“Yg kiri mcm tak puas hti jee..” (Video) Gelagat Mat Motor Tlong Anggota P0lis Raih Pujian Warganet.

Kebiasaannya kita akan menyaksikan mat motor atau mat remp1t l4ri daripada pihak berkuasa terutamanya p0lis ketika sekatan jalan raya.

Namun kali ini lain jadinya apabila satu video yang tul4r di TikTok sejak semalam menyaksikan dua orang mat motor membantu seorang anggota p0lis trafik.

Sebuah video yang dimuat naik oleh @durianbrothers di aplikasi Tiktok menunjukkan seorang anggota polis telah dib4ntu oleh dua orang penunggang motosikal.

Video Tersebut:

Difahamkan motosikal anggota polis tersebut mengalami mas4lah, kedua-dua penunggang motosikal itu dilihat menol4k dari belakang menggunakan kaki bagi membantu anggota polis tersebut.

Rata-rata orang ramai yang menyaksikan klip video tersebut memuji tindakan yang dilakukan oleh dua pemuda tersebut dan menyatakan kejadian tersebut boleh dijadikan contoh yang baik.

Komen Netizan

“Polis pun dah cakap, polis dan masyarakat berpisah tiada. Mereka jaga keharmonian negara, jadi kita sebagai masyarakat ini lah masa kita untuk membantu,” jelas Cikgu Mu HD.

“Kalau kita berbuat baik kepada orang lain, maka ganjarannya cukup besar. Alhamdulillah, tengok video ni rasa macam polis dan masyarakat cukup rapat,” jelas Issey Ciku3.

Sumber:newspartnerlive K! ONLINETiktok  

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*