Hiburan

[VIDEO] Robot Baru Beli Dibawa Arus Banjir, Budak Lelaki ‘Pasrah’ – ‘Menyerah Je Lah..’

Baru-baru ini, bencana banjir yang mel4nda negara telah mer4gut ny4wa beberapa orang mangsa dan mengakibatkan kemusn4han harta benda.

Bukan itu sahaja, pelbagai kerosakan harta benda dan kehilangan barangan kesayangan turut dilaporkan berikutan benc4na b4njir yang berlaku itu. Situasi ini dialami salah seorang kanak-kanak lelaki apabila mainannya hanyut dek banjir.

Menyerah je lah

Menerusi video yang dimuat naik oleh seorang wanita, Annejustanne di akaun TikTok, memaparkan seorang kanak-kanak lelaki yang petah menceritakan kisah sed1hnya apabila robot mainannya yang baru sahaja dibeli sudah hanyut dibawa arus deras susulan rumah keluarganya dimasuki air.

Tapi yang paling saya sed1hnya, robot yang baru saya beli tu dah kena siram dengan air

Katanya lagi, mainan robotnya itu baru sahaja sampai sehari sebelum banjir berlaku. Namun, keesokan harinya ketika bangun dari tidur dia mendapati air sudah di paras pinggang, dia hanya mampu melihat robot tersebut yang sudah jauh dihanyutkan arus deras.

Masa saya dah beli tu, saya tengoklah kat luar. Eh! dah sampai barang. Pukul 10 je bangun-bangun, sampai sini dah air, tengok mainan dah terkeluar dan dah pergi jauh. Tak nampak dah.

Dia hanya mampu berserah apabila dia tidak mampu menyelamatkan permainannya itu.Namun, dia tetap tersenyum walaupun jelas kelihatan sed1h diwajahnya. Video yang berdurasi selama 34 saat itu meraih lebih satu juta tontonan dan mendapat lebih 149 ribu tanda suka di TikTok.

Menyerah je lah…

Video penuh

Kecik kecik dah faham maksud redha

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen memuji kanak-kanak lelaki itu yang sudah faham erti redha dan ikhlas menerima takdir yang tertulis. Malah, ada juga di antara mereka yang menawar untuk membelikannya robot mainan yang baru.

Sumber: Annejustanne via ohbulan

Leave a Reply

Your email address will not be published.