Hiburan

Usahawan Muda Tiba-Tiba Reb4h Di Pentas, Netizen D4kwa Sengaja Buat G1mik – “Ingat Bahu Saya Ada Insurans Ker?”

Tular di media sosial apabila usahawan muda, Muhammad Iddin Syah Mohd Fuzi tiba-tiba jatuh p3ngsan di atas pentas ketika sedang menyampaikan ucapan dalam sebuah majlis baru-baru ini.

Menerusi video pendek yang dikongsikan salah seorang tetamu yang hadir pada majlis terbabit, Iddin Syah yang sedang asyik memberikan ucapan tiba-tiba jatuh dan individu berhampirannya segera meluru membantunya ketika itu.

Video terbabit juga tular di media sosial Twitter dan TikTok dan mendapat tontonan lebih 1 juta kali oleh pelayar media sosial.

Bagaimanapun, ins1den terbabit didakwa segelintir netizen hanyalah sebahagian g1mik dan disifatkan tidak sensitif ketika negara sedang berdepan dengan kris1s b4njir ketika ini.

Tampil menjawab tuduhan berkenaan, kata Iddin Syah yang juga pengasas produk kecantikan ESW itu, ins1den p3ngsan itu berlaku disebabkan dirinya yang terlalu kepenatan.

“Saya jara3g menghabiskan masa membaca berita atau komen negatif, lebih-lebih lagi pada waktu macam ni sebab untuk berjaya, kita kena positif dan spread positivity.

“Tapi hari ni ni membuatkan saya ters3ntak apabila ramai staf dan anak team saya, share screenshot komen netizen yang meng3cam ins1den saya tumbang ketika membuat ucapan penutup di acara ESW Grand Nomination dan Pelancaran Activ White baru-baru ini.

“Cara netizen fikir ni kadang tak masuk akal. Untuk apa saya buat-buat jatuh demi content marketing? Ingat bahu saya ni ada insurans ke boleh dapat pamp4san berjuta kalau terjadi apa-apa? Yes, walaupun saya memang ambil insurans ny4wa.

“Dalam hidup anda, takkan tak pernah rasa pen4t tahap l3mau? Ke tak pernah? Oh lupa, orang yang tak pernah p3nat ni cara hidup mereka mungkin pi kerja pagi, petang tak dan pukul 5 petang dah cabut lari!

“Dekat tempat kerja cvri tulang tidur dekat desk atau surau agaknya! Manalah depa nak faham kehidupan usahawan seperti saya mahupun usahawan berjaya yang lain, yang mempunyai belasan ribu ejen dan stokis,” tulisnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FOUNDER ESW (@iddinsyah)


Tegas Iddin Syah juga, pihaknya antara yang turut membantu meringankan beban kepada m4ngsa yang terjejas dengan benc4na alam b4njir seperti yang berlaku sejak dua minggu lalu.

“Ada juga netizen kvtuk cakap saya tak sensitif buat gim1k waktu orang tengah susah hadapi b4njir.

“Pertama, ini bukan g1mik. Kedua, kalau anda follow saya, anda tahu apa yang saya dan team ESW dah buat untuk bantu m4ngsa. Saya pernah post apa yang kami bantu serba sedikit. Tak perlu saya nak bentang resit beli barang tepek di Instagram nak puaskan hati semua. At the end of the day saya juga manusia biasa. Sejauh mana saya push diri saya, pasti akan ada satu saat saya merasa p3nat.

“Jadi daripada jadi netizen yang kerjanya meng3cam saja, eloklah jadi netizen yang berminda positif. Kepada yang meninggalkan komen positif, terima kasih banyak-banyak atas kata-kata semangat kalian,” tambahnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FOUNDER ESW (@iddinsyah)


Melanjutkan cerita, ekoran ins1den reb4h di pentas itu juga Iddin Syah mengalami kes4kitan pada bahagian bahu dan akan menjalani pemeriksaan lanjut sekiranya keadaannya memudaratkan.

“Teruk jugak saya jatuh, patutlah sampai sekarang bahu dok s4kit! Kalau tak lega jugak mmg nak kena pi x-ray.

“Saya memang tak ingat apa-apa masa j4tuh, tapi saya memang rasa tak sed4p b4dan sepanjang majlis semalam. Rasa l3mau sangat sebab 2,3 minggu ni tak cukup rehat.

“Jadual terlalu pack dengan meeting back to back, preparation untuk seminar membabitkan 360 ejen dan stokis termasuk penganjuran majlis ESW Grand Nomination Award dan pelancaran produk terbaru, Activ White.

“Sampai KL 2 minggu sudah, kita dikejutkan pula dgn tragedi banjir kilat yang meragut nyawa dan kemusnahan teruk di sesetengah tempat.

“Sebagai rakyat yang prihatin team ESW turut sama membanting tulang memberi bantuan kepada mangsa b4njir di Shah Alam dan Hulu Langat.

“Mungkin lambakan tugasan membuatkan saya exhausted! Mohon maaf sekiranya mencetus panik pada semua yang hadir dan terima kasih juga pada yang menyelamatkan saya,” katanya lagi.

Sumber: gempak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *