Home Hiburan “Tunggu Ma Di Syurga Ya Sayang…” – Ramai Tumpang Sed1h Kucing Adibah...

“Tunggu Ma Di Syurga Ya Sayang…” – Ramai Tumpang Sed1h Kucing Adibah Noor M4ti Dalam Pelukan

28
0

Selepas 15 tahun berkongsi kasih bersama Adibah Noor, kucing kesayangan yang diberi nama Bobby akhirnya menghembvskan n4fas terakhir kelmarin.

Berkongsi perihal terbabit di media sosial, Adibah yang berdvka dengan kehilangan Bobby akur dengan perp1sahan abadi dengan si bulu tersayangnya. Malah Adibah menyifatkan Bobby seekor kucing yang manja dan banyak berjasa padanya sepanjang hayatnya.

“Bobby baru sahaja menghembvskan naf4s terakhir dalam pelukan saya.

Terima kasih Allah atas kurnia dan kasih sayang-Mu, yang telah Kau salurkan melalui Bobby, yang Kau hantar kepadaku 15 tahun lalu ketika aku jatuh tersungkur. “Bobby mesti gembira di syurga okey sayang. Bobby doa untuk Ma (panggilan buat dirinya) ya sayang,” tulisnya.

adibah bobbyAdibah pada 8 Disember lalu memaklumkan Bobby mend3rita s3kit dan mengalami s3wan. “Bobby sedang s3kit. Berusia 15 tahun kalau ikut usia kucing, 77 tahun (usia manusia).

“Saya sedang memeluknya, bers3dih dan berdoa dengan kuat untuk belas kasihan Allah,” kongsinya. Di media sosial, ramai yang menitipkan doa dan kata-kata semangat buat Adibah, meminta agar pelantun lagu Terlalu Istimewa itu terus tabah dan kuat.

“Rest now Bobby, hugs for you Kak Dib. “Bobby tengah seronok bermain di taman syurga. Dah tak ada s4kit dah…. “15 tahun, terlalu banyak memori bersama. “Ini yang paling manja dengan Adibah kan,” tulis beberapa pengguna termasuk Salamiah Hassan.

Sebagai pencinta haiwan, Adibah pernah berkongsi kepada peminatnya dia membela lebih 40 ekor kucing di kediamannya terdiri daripada pelbagai baka termasuk dari jalanan

. Tiupan semangat turut dikirimkan buat Adibah yang bakal bertanding pada konsert keempat Gegar Vaganza 8 (GV8) pada malam ini. Dihoskan oleh Jihan Muse dan Nabil Ahmad, GV8 bersiaran secara langsung dari Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) selama 10 minggu pada setiap hari Ahad, jam 9.00 malam.

GV8 turut menampilkan Datuk Ramli MS dan mengembalikan Hetty Koes Endang serta Datuk Syafinaz Selamat sebagai juri tetap dan akan dibantu juri jemputan setiap minggu.

Teruskan menonton GV8 yang dibawakan sekali lagi oleh Farm Fresh selaku Penaja Utama, disokong Adabi dan CUCKOO Healthy Home sebagai Penaja Bersama selain Digi selaku Telco Rasmi.

Rangkaian program GV8 akan mula bersiaran secara eksklusif menerusi saluran Astro Ria (124) dan Astro Ria HD (104) serta turut boleh diakses menerusi portal Gempak dan aplikasi Astro Go untuk pilihan yang lebih fleksibel.

Klip sedutan sesi latihan vokal, persediaan dan trivia para peserta dapat ditonton melalui liputan kapsul ‘Kapsul Gegar Vaganza’ yang akan disiarkan pada setiap Isnin hingga Jumaat, jam 6 petang bermula 15 November. Bagi yang terlepas untuk menonton, program ‘Kompilasi Kapsul Gegar Vaganza S8’ akan disiarkan khas pada setiap hari Sabtu, jam 7.00 malam mulai 20 November 2021.

Untuk pengisian di platform digital, program ‘Gegar Vaganza Live Plus’ akan disiarkan secara serentak di www.gempak.com/gegarvaganza ketika berlangsungnya konsert mingguan ‘GV8’ bermula 21 November 2021. Dalam pada itu,

Program realiti Gegar Vaganza musim ketujuh (GV7) terbitan Astro Ria telah dinobatkan sebagai Program Muzik/Tarian Terbaik Asia di Asian Academy Creative Awards 2021 (AACA 2021) yang berlangsung di Singapura pada 3 Disember lalu.

Sumber: Gempak

Previous articleMain ‘sambar’ je motor Grab bawa pergi solat, bapa kena jawab banyak soalan di masjid
Next article“Alhamdulillah Ini Rezeki, Keutamaan Tetap Jaga Kes1hatan.”-Kandungan Masuk Bulan Ke-7, Ernie Zakri Masih Mampu Nyanyi Nada Tinggi
Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here