Isu Semasa Viral

Tular Aksi Wanita Berpurdah Viral?, Ini Reaksi Datuk Normashayu Puteh Bila..

Tular di media sosial mengenai aksi wanita berpurdah mengundang rasa kurang senang orang ramai, video TikTok yang viral di Twitter mendapat perhatian ramai termasuklah pengarah terkenal tanah air Datuk Normashayu Puteh.

Ke.sal Lihat Peran.gai Begini

Pengarah terkenal ini berkongsi pandangannya terhadap wanita yang menyoal mengenai aurat wanita yang belum bertudung.

Menurut Ayu Puteh memang ada wanita muslimah berpurdah yang bersembang soal agama dan dalam masa yang sama berbual mengenai soal dalam kain dan bercerita mengenai hal orang lain tanpa segan si.lu membuatkan pengarah terkenal ini berasa ke.sal dengan si.kap sege.lintir wanita

Foto – Instagram @ayuputeh/Twitter @317b48

“Dah ada pengalaman…. Ada ja wanita berpurdah sembang agama ja siang, malam dalam masa sama cerita pasal luar kain keluarga, cerita hal orang je…

Buat fit.nah tahap berani..

Macam tak percaya… Anak didiknya pun sama 2×5, lama-lama baru lah faham puak jenis ni..

#perangaiiblis #taktaudiri #kesal”

Netizen Perli Tak Jaga Ikhtilat, Siap Ajak ‘Add’ Aplikasi Litmatch

Melihat cara wanita berpurdah dalam video TikTok menyentuh isu au.rat, wargamaya mem.per.li wanita tersebut dengan mengatakan dirinya sendiri tidak menjaga ikh.ti.lat dan mengajak orang ramai jadi kenalannya di aplikasi Litmatch.

Bukan itu saja, ada juga wargamaya persoal mengapa ramai wanita berniqab seronok selalu buat video TikTok dan menari.

Sedangkan tujuan berniqab itu sendiri adalah untuk men.ge.lak dari pandangan umum, tetapi dengan lambakkan video-video seperti ini mengun.dang tanda tanda wargamaya.

Foto – Twitter

“Btw dia suruh add dia kat Litmatch”

“Tutup au.rat pandai, jaga ikh.tilat tak pandai”

“Nak tanya, perempuan pakai niqab sebenarnya untuk tak nak dipandang kan? Tapi kenapa ramai perempuan pakai purdah/niqab ni rajin nau buat TikTok, jo.get-jo.get. Walaupun lah jo.get sopan tapi tu lah.. Sekadar bertanya”

Sekadar Perkongsian Dan Jangan Lupa Komen Yang Baik Baik Sahaja.TQ

Sumber: Muraimy/ IG Ayu Puteh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *