Hiburan

Tul4r Wanita L4hirkan Sembilan Org Ank Kembar. Ini Keadaan Terkini Bayi Mereka.

Seorang wanita bernama Halima Cisse yang berjaya mel4hirkan sembilan anak kembar kini dibenarkan pulang ke negara asalnya, Mali.

Menurut Harian Metro, semua sembilan anak kembar Halima Cisse akan dibenarkan pulang tidak lama lagi selepas doktor berpuas hati dengan tahap kesihatan bayi itu.

Lima perempuan empat lelaki

sembilan anak kembar

Kesemua bayi kembar ini merupakan kel4hiran memec4h rekod dunia pada bulan Mei lalu. Sembilan bayi itu terdiri daripada lima perempuan dan empat lelaki.

Selain Halima dan suaminya, Kader, bayi-bayi itu turut dijaga oleh empat orang jururawat selama 24 jam. Demi mendapat proses kel4hiran dan fasiliti yang lebih baik, mereka telah mendapat rawatan di Maghribi sejak Mei lalu.

Kerajaan Mali telah men4nggung kesemua k0s rawatan hospital yang dianggarkan bernilai 1 juta pound sterling, bersamaan kira-kira dalam RM5.7 juta.

Mereka semakin sihat dan kuat setiap hari disebabkan pem4ntauan rapi dan akan dibenarkan pulang ke rumah tidak lama lagi. – Kader

Kader dan Halima kelihatan ceria apabila mereka akan dibenarkan pulang bersama 9 anak kembar tidak lama lagi. Hal ini kerana, berat dan kesihatan bayi mereka sudah menunjukkan progress baik.

Semoga Halima dan keluarga terus kekal sihat dan ceria. Bukan senang nak jaga sembilan anak dalam satu masa. Sama-sama kita doakan agar Tuhan beri ketabahan buat Halima dan Kader dalam membesarkan rezeki kiriman Tuhan ini.

Kredit: Harian Metro

Sumber: OhMedia

Leave a Reply

Your email address will not be published.