“Trpaksa begilir2 dukung nenek..” Keluarga Ezzaty Ada Dlm Kereta Api Trbakar Di Kelantan. Ezzaty Dedah Detik2 Kej4dian.

INSI.DEN kereta api terbakar di Kampung Anok Machang, Sungai Keladi dekat Pasir Mas, Kelantan pada Selasa malam mengun.dang rasa c.emas dan pa.nik pelakon Ezzaty Abdullah yang kini sarat mengan.dung.


Menurut Ezzaty, 32, perasaan ce.mas itu semakin mene.bal setelah mengetahui ibu bapa, nenek serta dua lagi saudaranya turut berada dalam tren Ekspres Rakyat Timuran Nombor 27 itu.

Menceritakan semula situasi keja.dian yang berlaku kira-kira pukul 9.20 malam itu, Ezzaty berkata keluarganya serta para penumpang lain bergegas mengo.song.kan ger.abak.

“Penumpang terpa.ksa berjalan jauh mencari kawasan lapang sebelum bantuan tiba.

“Saya tak boleh bayangkan bagaimana keadaan mereka dalam gelap dan di tengah hutan ketika itu.

“Ayah serta bapa saudara terpak.sa be.gilir-g.lir mendu.kung nenek yang sudah berusia dan berjalan lebih kurang 100 meter,” katanya ketika dihubungi mStar pada Rabu.

Menurut isteri kepada aktor Azwan Kombos ini, ahli keluarganya itu dalam perjalanan dari Kota Bharu di Kelantan ke Kuala Lipis, Pahang.

Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) mengesahkan tren Ekspres Rakyat Timuran Nombor 27 mengalami keba.karan pada bahagian enjin.

Bagaimanapun, ia tidak membabitkan sebarang kece.deraan kepada 180 penumpang dalam keja.dian di Kilometer (KM) 490.50-491 itu.

Tambah Ezzaty, dia bersyukur apabila semua yang terli.bat tidak mengalami sebarang kece.deraan.

“Memang rasa ce.mas apabila mendapat perkhabaran tersebut. Ibu bapa saya bersama nenek, bapa dan ibu saudara ada dalam kere.tapi tu.

“Saya hanya fikirkan jika keadaan te.ruk saya tidak boleh ke sana kerana sarat mengandung.

“Syukur semuanya selamat dan ibu bapa saya kini berada di rumah bapa saudara di Kuala Lipis,” katanya.

Dalam pada itu berkongsi tentang keha.milan anak kedua, pelakon drama KL Gangster: Underworld ini memberitahu masih belum menunjukkan sebarang tanda akan be.rsalin dalam masa terdekat.

“Jika ikutkan perkiraan memang sudah sampai tarikh ber.salin. Namun belum ada tanda-tanda lagi.

“Anak pertama dahulu pun lewat seminggu, jadi saya tidaklah begitu risau. Hanya tunggu sahaja nanti harinya,” ujarnya.-mSTAR

Keluarga Pelakon Ezzaty Abdullah Ada Dalam Kereta Api Ter.ba.kar Di Kelantan, Dukung Nenek Sekali

Sumber: mykmu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*