Home Kisah rakyat Terharu ! Pasangan Suami Isteri Selamatkan 12 Ekor Kucing Kerana Banjir

Terharu ! Pasangan Suami Isteri Selamatkan 12 Ekor Kucing Kerana Banjir

81
0

Sewaktu bencana alam berlaku, contoh nya banjir kilat, gempa bumi. Semua pasti akan memikirkan keselamatan diri sahaja. Apa yang penting adalah menyelamatakan diri sendiri tanpa memikirna nyawa yang lain.

Tetapi, ada juga segelintir yang masih memikirkan keselamatan orang lain, bukan saja pentingkan nyawa sesama manusia, malah mementingkan juga nyawa haiwan dan hidupan yang lain.

sinetronmalaya.com kucing dsvd

Bernama, ada membutikan seorang wanita yang merupakan pencinta kucing, selepas dia berjaya menyelamatkan sebanyak 12 ekor kucing. Berkemungkinan bahawa Kampung yang didiami nya iaitu Kampung Paya Merah Lama, bakal banjir.

sinetronmalaya.com kucing sbs

Menurut insan yang baik hati itu, Faridah Idris, pada awalnya dia menyedari bahawa paras air meningkat dan hujan tidak henti-henti turun.

Dia juga mengatakan bahawa 12 ekor kucing dalam sangkar luar rumahnya dan terus meyelamatkan kucing-kucing tersebut kerana baginya nyawa-nyawa kucing tersebut sangat berharga.

Baca juga :“Oyen buat hal”- kucing pun ada kecelaruan identiti ye

Baca juga : “Menangis Aku Tengok..” – Kejadian Seekor Kucing Lawan Empat Ekor Anjing Raih Perhatian

Pada insiden tersebut, kediaman Faridah dan suaminya adalah antara kediaman yang terjejas sehingga kan dikatakan paras air banjir tinggi sehinnga ke paras pinggan mereka.

sinetronmalaya.com kucing absa

Ketika kejadian berlaku, Faridah dan suaminya tidak berada di rumah kerana menghantar anaknya pulang ke Batu Pahat.

Sungguh mulianya usaha dan pengorbanan yang dilakukan oleh pasangan suami isteri tersebut. Masih memikirkan kucing-kucing nya, sedangkan rumahnya sudah terus ditimpa banjir yang sangat tinggi. Semoga segala jasa dan pengorbanan mereka akan terbalas.

Sumber : Bernama

PERHATIAN: Pihak Rose Biru Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Previous articleRakan Buat ‘Prank’ Sempena Hari Lahir, Reaksinya Bt Rmai Yg Sebak
Next article“Meter Air Pun Dah Tak Selamat” – Pencuri Takda Kerja Curi Meter Air

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here