Hiburan

“Sy memilih cra yg tidak tepat utk popular..”- Gara2 Hal Ini Iqbal Akhirnya Mnyesal?

INSAF dan menye.sal… Demikian luahan peny.esalan usahawan kon.troversi Ahmad Iqbal Zulkefli dengan tindak tandukn.ya sebelum ini mer.aih publisiti segera menggunakan kisah percintaannya dengan Datuk Seri Vida.

Akui Iqbal, 28, ketika is.u perancangannya untuk berkahwin dengan Vida atau Hasmiza Othman, 51, menjadi bualan han.gat sekitar penghujung Ogos tahun lalu, dia sengaja mengambil kesempatan untuk menaikkan nama sendiri.

“Diakui selama ini saya memilih cara yang tidak tepat untuk popular.

“Ada yang sengaja dibuat-buat untuk content semata-mata. Tindakan saya ke arah kontr.oversi tu memang dibuat dengan niat,” katanya ketika dihubungi mStar.

Cerita percintaan antara Iqbal dan bekas majikannya itu kembali muncul pada Ogos 2021 apabila kedua-dua mereka begitu terbuka berkongsi mengenainya di media sosial.

IQBAL1

Iqbal akui tertekan ingin membina nama sehingga timbulkan kontroversi.

Malah Iqbal turut mendedahkan bahawa Vida pernah melakukan ujian kesu.buran pada 2018.

Bukan itu sahaja, Iqbal terus meraih pub.lisiti termasuk menerusi aksi mencam.pak sejumlah wang kertas di hadapan wartawan mStar semata-mata mahu membuktikan kekayaannya kepada orang ramai.

Menjelaskan lanjut tentang kontr.oversi yang sengaja dicipta itu, Iqbal berkata dia berada dalam keadaan ter.de.sak untuk membina nama agar lebih dikenali.

Kini saya rasa men.ye.sal dan rasa tak puas hati dengan tin.da.kan saya sebelum ini.

IQBAL ZULKEFLI

USAHAWAN

“Mungkin ia berlaku disebabkan saya begitu tertekan untuk membina nama sehingga sengaja c.etus.kan kont.ro.versi.

“Tapi kadang-k.adang bukan saya buat pun, tapi tetap terjadi kon.tr.over.si.

“Kini saya rasa men.ye.sal dan rasa tak puas hati dengan tin.dakan saya sebelum ini. Walau apapun tetap saya yang bersalah,” katanya.

IBAL3

Iqbal berharap orang ramai terima perubahan dirinya.

Namun memasuki tahun baharu 2022, Iqbal berjanji untuk lebih berhati-hati dalam berkongsi kisah peribadi dan kehidupannya di media sosial.

Ujar Iqbal dia bera.zam untuk melakukan perubahan po.sit.if untuk dirinya pada tahun 2022.

“Lepas ini saya akan lebih berhati-hati dalam berkongsi hal hubungan p.erc.intaan, kewangan dan kehidupan peribadi saya.

“Perkara paling besar yang saya belajar daripada ko.ntr.over.si sebelum ini ialah mengenai perbuatan saya mencampak duit. Itu adalah kesilap.an terb.esar yang pernah saya lakukan sepanjang hidup.

“Pada akhirnya kita memilih untuk berbuat baik dengan sesiapa saja dan lebih banyak mu.has.abah diri sebab duit bukan peng.uk.ur kebahagiaan,” ujarnya.

Sumber: mStar

Leave a Reply

Your email address will not be published.