“Susahnya nk dpat awk ni…” Perlu Jalani Rawatan IVF Kali Kedua, Ramai Titip Doa Buat Siti Elizad

Nama pelakon wanita, Siti Elizad tidak kedengaran sejak kebelakangan ini kerana dia mengambil keputusan untuk merehatkan diri daripada dunia seni.

Baru-baru ini, pelakon cantik jelita ini menyatakan bahawa dia sedang menjalani rawatan kesuburan In vitro fertilisαtion (IVF) untuk mendapat anak.

Dalam pada itu, pelakon berumur 38 tahun ini mendedahkan hal tersebut melalui satu hantaran video di laman Instagram miliknya.

Pelakon berusia 38 tahun itu berkongsi perkara tersebut menerusi satu posting video dalam Instagram miliknya sebentar tadi.

Tambah Elizad, dia menjalani rawatan ini di tempat yang sama dan dia mengharapkan harapannya selama 8 tahun untuk mendapatkan cahaya mata sulung berjaya kali ini.

“Susahnya nak dapat awak ni. Tempat yang sama, harapan yang sama. Insha-Allah soon, journey ke-2. Sedang memilih bulan yang sesuai dan tak busy. Check dinding rahim dulu pagi ni,” coretnya di Instagram miliknya.

Video tersebut menunjukkan Siti Elizad sedang menjalani pemeriksaan mbasan tomografi berkomputer (CT scan) di samping mendengar apa yang diberitahu oleh d0ktor kepada dirinya.

Menjengah di ruangan komen, rata-rata netizen memberikan kata-kata semangat dan dorongan kepada Elizad supaya menguatkan dirinya dan bersabar dalam menjalani kehidupan.

Mereka juga menitipkan doa kepada Elizad agar proses rawatan yang dilakukannya itu berjalan dengan lancar dan impiannya untuk mendapat anak menjadi kenyataan hendak-Nya.

Sebelum ini, pemilik nama Siti Elizad Mohd Sharifuddin melalui rawatan pertama pada Februari 2020.

Namun dia dimaklumkan mengalami kegugμran pada November tahun sama dan itu amat menyed1hkan dirinya dan suami.

Untuk makluman, Siti Elizad berkahwin dengan suaminya yang bernama Shamsul Baharin Rahman pada 11 Januari 2015.

Sekadar info dan semoga bermanfaat buat semua.

Sumber: OM, Instagram Siti Elizad

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*