in

Seorang Wanita Tersalah Transfer Duit Ke Akaun Orang Lain, Jumlah Yang Ditransfer Buat Ramai Terkedu

sinetronmalaya.com transfer dc

Seorang wanita baru-baru ini membuat kesilapan dengan memindahkan(RM9,463) ke akaun kedai bunga

Wanita yang berusia 54 tahun bernama Huang, berkata bahawa dia sering kali memindahkan gajinya ke akaun simpanannya pada hari gaji untuk mengelakkan perbelanjaan berlebihan.

Dia melakukan rutin biasa nya itu dan berhasrat untuk memindahkan wang ke akaun simpanannya, tetapi tidak menyedari bahawa dia telah menaip nombor akaun yang salah.

sinetronmalaya.com transfer cc

“Sekitar jam 7 pagi, saya duduk di ruang tamu untuk memindahkan wang. Saya tidak menyalakan lampu dan saya mendapat tahu kemudian RM9,463 telah dipindahkan ke akaun orang lain. Saya terus memberitahu anak saya mengenainya,” dia berkata.

Huang segera menghubungi banknya selepas menyedari kesilapannya, dan kemudian dimaklumkan bahawa dia perlu menunggu sehingga tiga minggu untuk menerima wangnya kembali

Kecewa dengan pengalaman itu, Huang mengambil keputusan sendiri dan mencari penerima duit yang ditransfer nya itu, yang tidak dinyatakan dalam butiran transaksi.

Pada 28 Januari, dia menghubungi rakan dan memberitahu mereka tentang kejadian itu, dengan harapan mereka dapat mengetahui siapa yang menerima wang itu.

sinetronmalaya.com transfer cl

Rakannya dapat menjejaki penerima dan mendapati Huang telah memindahkan dananya secara tidak sengaja ke sebuah kedai bunga, tempat dia telah membeli kalungan bunga pada November tahun lalu.

Wanita itu kemudian menghubungi kedai bunga itu, berharap mereka akan memulangkan wangnya.

Huang berkata bahawa dia menghubungi salah seorang pekerja kedai bunga itu melalui WhatsApp dan menghantar resit transaksi kepadanya, tetapi pekerja itu memberitahunya bahawa dia mendapat nombor yang salah.

Dia seterusnya berkata bahawa banknya telah menghantar dua surat kepada kedai bunga itu meminta wang itu dikembalikan, tetapi mereka tidak menerima jawapan.

 

Sumber : SAYS

Avatar of Nur Fatihah

Written by Nur Fatihah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SinetronMalaya.ComJem

“Hadap Jem Lagi Stress Dari Hadap Keje”-Rakaman Situasi Jem Teruk Di KL

sinetronmalaya.com scam sj

“Harga Asal RM29 Je, Tapi Dia Caj Sampai RM98”- Tak Sangka Rupanya Senyap-Senyap Kena Scam