Home Info Seluar Jeans Levi Berusia 140 Tahun Dijual Dgn Harga RM410,000

Seluar Jeans Levi Berusia 140 Tahun Dijual Dgn Harga RM410,000

0

Satu seluar jeans yang ditemui di lombong terbiar telah dijual dengan harga sebanyak US$87,400 persamaan duit di Malaysia sebanyak RM410,000 dalam satu acara lelongan di Durango Vintage Festivus, iaitu sambutan denim selama empat hari di pinggir Aztec.

Seluar ini berjenama Levi yang dipercayai berasal dari tahun 1880-an, ditemui di sebuah lombong terbiar di barat Amerika oleh ahli arkeologi denim iaitu Michael Harris.

Baca lagi: Duit Syiling RM1 Dijual Pada Harga RM30K, Punca Ni Buat Anda Tidak Tidur Malam

Baca lagi: “Banyak Betul Koleksi Dia, Sayang Betul Nak Jual..” – Afdlin Shauki Lelong Koleksi Permainan Dari Tahun 1980an

asddsadfsdf

Seluar jeans Levi itu dibeli oleh Kyle Hautner dan Zip Stevenson, Kyle Hautner telah membayar 90 peratus daripada harga tersebut manakala 10 peratus lagi dibayar oleh Zip Stevenson.

Menerut Zip Stevenson, penemua seluar jeans Levi tersebut mempunyai butang buckleback yang merupakan penemuan yang amat jarang berlaku dan menakjubkan, lebih-lebih lagi jeans berkenaan sememangnya sukar ditemui dan masih berada dalam keadaan baik walaupun perla melakukan sedikit pembaikan.

uyhjkjb

Selain itu, terdapat beberapa jeans Levi yang dibuat pada tahun yang sama masih ada tetapi hampir kesemuanya sudah dipamerkan di muzium dan dianggap tidak boleh dipakai lagi. Pembeli jeans Levi itu juga telah menyimpan seluar jeans tersebut di dalam peti deposit keselamatan berhampiran Denim Doctors dan sesiapa yang mahu melihatnya perlu melakukan temu janji. Mereka juga bercadang untuk menjual seluar jeans Levi itu kepada muzium pada masa akan datang untuk dipamerkan kepada orang awam.

PERHATIAN: Pihak Rose Biru Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: SAJA

Previous articleTemui King Cobra Bawah Sofa
Next article“Mati-Mati Ingat Perempuan Yang Jerit..”- Terus Diam Lps Nampak Kamera

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here