Dunia

“Selepas 5 Hari K0ma…,” – Tak Putus Doa & Mohon Ampun, Bonda Rozita ‘Update’ Keadaan Terkini Ibu Buat Netizen Seb4k

Usahawan, Rozita Ibrahim atau lebih mesra dengan sapaan Bonda Rozita berkongsi perkembangan terkini ibunya, yang sebelum ini mendapatkan raw4tan di Hosp1tal Kuala Pilah.

Rozita pada masa turut memaklumkan mengenai status kesihatan si ibu yang telah sedar selepas lima hari k0ma dan kini sudah pun dipindahkan ke Hospital KPJ, Damansara, Selangor.

“Tp Allah Yang memiliki segalanya, Selepas lima hari k0ma di hosp1tal Kuala Pilah saya dapat keluarkan mak saya masuk KPJ Damansara. Alhamdulillah doktor pakar jantvng, buah pingg4ng menguruskan mak saya dengan baik.

“Kegag4lan buah pingg4ngnya menyebabkan jantvng mak kini baru fungsi cuma 40% sahaja, dia tidak boleh bern4fas dengan baik sbb toks1n byk.

“Lawak Mak sy dia kata takut dengar irg bacakan dia yasin, ni peluang kali ke 2 dpt hidup lgi katanya. Mak saya tavbat xnak balik kampung lagi dan tak nak skip cuci buah pinggang.

“Hospital kerajaan memang tidak benar masuk melawat langsung kerana keadaan mak yang sangat kr1tikal tapi bila di hospital swasta benarkan tp juga ketat syarat nya untuk masuk (rekod PCR dlm 2 week),” jelasnya.

Ibu kepada usahawan kosmetik terkenal Datuk Aliff Syukri ini meluahkan rasa syukur dan turut berpesan buat mereka yang masih mempunyai ibu.

“Saya bawakan Karipap buncit betul saja sebab mak saya tak boleh makan banyak pun masa awal masuk sangat gembira dapat berjumpa, tapi bila melihat keadaan mak sangat sed1h tak putus-putus saya memohon ampun maaf sebagai anak.

“Adik bongsu sy menjaga Mak selama ni sgt sy berterimaksih, sy ni sumber budget je yg jaga dik dan maid yati baik sgt orangnya.

“Mak kita hanya ini sahaja dan selepas ini kalau dia tidak ada hilanglah Tunggak kami. Bagi anda semua yang mempunyai mak jaga saat bersama Mak.

“Kebersamaan dan nyawa ke hujung usia dengan kalimah Allah itu yg kami cuba usahakan,” luahnya lagi.

Perkara tersebut dikongsikan Rozita menerusi satu hantaran di akaun Instagram miliknya.


Antara komen-komen netizen:

Foto: Instagram Bonda Rozita

Sumber: MH

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *