in

Sebak ! Wanita 21 Tahun Sanggup Redah Banjir Sepanjang 21KM Demi Menjaga Kucing Kesayangannya

sinetronmalaya.com banjir gv 8

Pencinta haiwan, Siti Nooryani Mohd Kamal, 21, telah mengharungi air banjir sejauh 12km untuk menjaga lima ekor kucing peliharaannya.Siti Nooryani, seorang pekerja kilang, ditemani seorang rakannya dalam misi menyelamatkan kucing tersebut.

Baca juga : “Influencer Singapura Bantu Kutip Dana Mangsa Banjir Di Malaysia”-Tak Sangka Tengok Jumlah Kutipan Dia

Baca juga : “Nampak Happy Je Diorang, Tapi Dalam Hati Hanya Allah Yg Tahu”-Amal Bantu Banjir

“Memandangkan sudah tujuh hari sejak kami berpindah, dan kerana kami mengalami cuaca panas beberapa hari ini, saya memutuskan untuk pulang ke rumah untuk memeriksa rumah dan memberi makan kepada kucing kami yang telah enam tahun kami miliki,” katanya.

sinetronmalaya.com banjir gv 6

Siti Nooryani berkata, dia tahu mengharungi air banjir berbahaya tetapi dia sanggup berbuat demikian selepas air mula surut sejak tiga hari lalu.

Siti Nooryani dan lapan ahli keluarganya tinggal bersama saudara mara di Parit Maimon, selepas rumah mereka di Kampung Melayu Sungai Jong, Parit Sulong, dinaiki air sejak 3 Mac lalu.

sinetronmalaya.com banjir gv 7

“Pada 2006, ketika banjir besar, ibu bapa saya memberitahu kami sekeluarga tidak perlu berpindah tetapi kali ini kami terpaksa berbuat demikian kerana rumah bukan sahaja dinaiki air malah bekalan elektrik terputus atas sebab keselamatan. ,” dia berkata.

Seorang lagi mangsa banjir, Shariz Izwan Shamsul, 21, dari Kampung Parit Jidin, turut mengharungi air banjir setinggi paha untuk mengutip barangan penting dari rumah.

 

Sumber : FMT

PERHATIAN: Pihak Rose Biru Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Avatar of Nur Fatihah

Written by Nur Fatihah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SinetronMalaya.ComSeram

“Akak Larilah Guna Kaki Sendiri”-Kisah Seram Jadi Kisah Kelakar

sinetronmalaya.com kucing gv 4

“Selamba Je Buang Taik Kucing Dekat Bawah”-Hidup Berjiran Kena Toleransi