” Seb4k pula tengok ” – Lepas 3 Tahun Buang Tum0r, Adik Ainul Mardhiah Bertemu Semula Dr Amalina

Rakyat Malaysia sudah semestinya tahu mengenai kisah dan kes4kitan yang perlu ditanggung oleh adik Ainul Mardhiah ini. Terdahulu, adik Ainul telah mengh1dap Germ Cell Tumour sejak dia dilahirkan.

Pada usianya 9 bulan, Ainul telah mendapat perhatian daripada ramai pihak disebabkan tum0r itu telah membesar dan seberat 200 gram berada dalam mulutnya.

Kes4kitan yang ditanggung oleh Ainul Mardhiah ini kemudiannya telah mendapat perhatian daripada Dr Nur Amalina Che Bakri serta pasukan pak4r perub4tan di London, telah mer4wat dan melakukan pemb3dahan terhadap adik Ainul ini.

Setelah tumor itu berjaya dikeluarkan, perkembangan dan juga pembesaran adik Ainul ini dilihat sungguh memberangsangkan. Setiap kali gambar Ainul dikongsikan oleh ibu bapanya , pastinya ramai yang sangat kagum dengan perkembangan yang telah ditunjukkan.

Baru-baru ini, menerusi satu posting di Instagram, ibu Ainul iaitu Nurul Erwani Zaidi dilihat bergambar bersama anak sulungnya itu serta Dr Amalina di sebuah restoran di ibu negara sehingga mengundang perhatian netiizen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nurul Erwani Zaidi (@_nrlerwani)

Mereka difahamkan kali terakhir bertemu pada tahun 2019 ketika kanak kanak tersebut selamat menjalani pembed4han oleh sepasukan doktor di London, United Kingdom.

Dr Amalina yang turut berkhidmat di UK menjadi antara orang terpenting dalam kisah kehidupan Ainul kerana bertungkus lumus menguruskan dan menjayakan pembed4han berkenaan.

Ketika artikel ini ditulis, perkongsian tersebut telah mendapat 20k likes dan pelbagai komen dari netizen yang rata-rata mendoakan kesihatan adik ainul.

Komen netizen:

Sumber : Instagram Nurul Erwani Zaidi via Instagram Dr Amalina

Sumber: mstar, Kosmo

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*