“Saya mahu buktikan..” Dulu Seorang Model & Ratu Cantik. Skali Keaadan Trkini Gadis Ini Bt Rmai Tk Sangka!

Seorang model dan bekas ratu cantik nekad menukar haluan kerjaya apabila menyertai latihan sebagai pemandu kenderaan barangan berat (HGV), la.por akhbar Metro News UK, kelmarin.

Milly Everatt, 22, ialah Miss Lincolnshire dan seorang finalis dalam pertandingan ratu cantik, Miss England.

Gadis itu mendapat inspirasi untuk belajar memandu kenderaan seberat 44 tan itu selepas kombinasi  wa.bak C.o.v.i.d-19 dan Brexit menyebabkan Britain berdepan  kekurangan pemandu HGV, tambahan pula, pekerjaan tersebut menawarkan gaji lumayan £50,000 (RM283,370).

“Saya fikir kita berada di zaman moden dan tiada apa yang boleh menghalang gadis seperti saya terl.ibat dalam dunia yang didominasi lelaki.

“Saya mahu membuk.tikan bukan hanya lelaki berusia 40-an yang mampu melakukan kerja ini dan jika ia memberi inspirasi kepada wanita lain untuk melakukan perkara yang sama,” kata Everatt.

Meskipun berjaya di pentas peragaan, mendapatkan lesen HGV sentiasa berada dalam senarai perkara yang perlu dilakukan oleh Milly.

“Saya sepatutnya melakukannya pada usia 18 tahun tetapi penularan wa.bak C.o.v.i.d-19 berlaku jadi saya menangguhkannya.

“Kekurangan pemandu HGV pada tahun lepas benar-benar mendo.rong saya untuk mendapatkannya semula,” jelasnya. – Agensi

Sumber: Kosmo

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*