Isu Semasa

“Saya dh penat s4kitkan..” Ismail Izzani & Shalma Eliana Putus Cinta?, Sepakat Buang Cincin Berlian!

Kisah percintaan antara penyanyi Ismail Izzani bersama kekasihnya yang juga penyanyi Shalma Eliana sudah diketahui umum. Bagaimanapun, pengakhiran hubungan itu tidak seindah seperti yang disangka apabila ter.putus di tengah jalan.

Dah putus cinta

Ismail atau lebih mesra disapa Mael menge.sahkan berita kurang gembira itu. Menerusi temu bual di Melodi pada Ahad, Mael berkata dia dan Eliana sepakat untuk memilih jalan sendiri namun mereka tetap berkawan.

Walaupun tidak memperincikan punca utama, Mael, 21, men.gakui dia telah melakukan ke.si.lapan.

Ya betul kami dah pu.tus. Saya rasa kami dah pilih jalan sendiri. Saya pun banyak lagi nak explore dan experience..sama juga dengan Yana (panggilan Eliana). Kami masih berkawan.

Saya boleh katakan I did my mistakes and mess-up. Bagi saya sekarang ini fokus pada diri sendiri, keluarga dan orang sekeliling yang bagi good energy.

Buang cincin dalam sungai

Pada Disember tahun lalu, Mael telah menghadiahkan sebentuk cincin berlian sebagai tanda janji ‘setia’. Ditanya sama ada cincin itu dipulangkan semula, pelantun lagu Bidadari men.de.dahkan sudah dibuang ke dalam sungai ketika mereka sama-sama pergi ber.khe.mah.

One thing that happened to ring. Kitorang pergi berk.hemah dengan kawan-kawan, masa tengah mandi sungai saya cakap dekat dia, let’s throw this ring.

Dalam pada itu, anak kepada penyanyi era 1980-an, Datin Suliza Salam, men.ga.kui masih menyayangi Eliana namun masih belum bersedia untuk kembali bersama.

Saya masih menyayangi Yana, dia sangat bermakna dalam hidup saya. Dia banyak ajar saya, dia juga ubah diri ini untuk berdiri di posisi yang tidak pernah berada.

Untuk sekarang saya rasa tak! Selagi saya tak bersedia, saya tak akan kembali dekat dia. Saya penat untuk buktikan yang saya worth it. Saya penat untuk buktikan I’m not a mistake. Saya penat dah sakit.kan hati sesiapa. Insya-Allah bila saya dah sedia, saya akan sayang dia.

Terdahulu, Ismail dan Eliana berkenalan sejak 2014 dan mula rapat empat tahun kemudian.

Sumber: Youtube TV9MALAYSIA Official, OB

Leave a Reply

Your email address will not be published.