Isu Semasa

“First time ak dengar..” Rmai Kagum Bila Wanita Cina Ni ‘Review’ Van Jen4zah- ‘Satu hri kita kna naik jga kan!’

Perkongsian seorang wanita berbangsa Cina mengenai kelebihan sebuah van je.na.zah berbumbung tinggi ternyata menarik perhatian ramai.

Video berdurasi 1 minit 44 saat itu dikongsi wanita dikenali sebagai Lisa menerusi akaun TikTok miliknya.

Berdasarkan video berkenaan, Lisa membuat ulasan sebuah MPV model Toyota Hiace yang telah diubah suai menjadi van je.na.zah.

VIDEO:

Menurutnya, van tersebut menjadi lebih luas untuk memastikan keselesaan penumpang.

“Atas belakang kita ada sediakan spotlight, boleh on off jangan risau.

“Bawah dia kita ada almari untuk simpang barang, lepas tu van jenazah ini ada tiga kerusi di belakang bersama dua alat pemadam api,” katanya.

Tambahnya, platform meletakkan keranda turut disediakan untuk memudahkan proses memasukkan dan mengeluarkan jenazah.

Namun antara kata-kata Lisa yang buat netizen agak tersentuh apabila dia mengatakan…

Di sini ada aircond, wow best kan? Eh best? Best jugalah. Suatu hari nanti kita pun akan naik juga kan,” katanya.

“Ketinggian pula macam saiz saya, 162 cm,” katanya lagi.

Susulan video tersebut, ramai yang mengagumi penjelasan Lisa yang sangat jelas dan terperinci.

Malah, intonasi dan gerak ‘bahasa tubuhnya’ juga sangat santai dan mudah difahami.

“First time ni aku tengok salesman review ulas kondisi van jenazah, terbaiklah”.

“Terima kasih Lisa, pengalaman baru juga tengok video macam ni”.

“Fasih dan senang faham, jadi tertarik pula tengok van jenazah,” tulis beberapa netizen.

Difahamkan, sejak mula dimuat naik semalam, video tersebut telah ditonton sebanyak 243,000

Sekadar PErkongsian Dan Jamgan Lupa Komen Yang Baik Baik Sahaja.TQ

Sumber: LM/ Gempak via Tiktok lisa.toyota

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *