“Relaks Betul Abah!” – Aliff Syukri Pandai ‘Handle’ Anak Kena Seng4t Obor-obor

Tahun lalu, Datuk Seri Aliff pernah membuat kenyataan bahawa dia tidak mahu lagi terlibat dengan kon.tro.ve.rsi yang boleh mer.os.akk.an re.pu.asi diri dan keluarganya.

Tahun ini, kita melihat dia banyak membuat content yang segar dan tidak terlalu meni.mbulk.an go.s.ip.

Baru-baru ini, Aliff memuat naik satu video percutian bersama keluarganya di TikTok. Menerusi video itu, kelihatan satu .nsid.en berlaku terhadap anak ketiganya iaitu Ibraheem Adham atau lebih dikenali sebagai Baim.

Kelihatan Baim men.an.gis dikelilingi orang ramai kerana dipercayai tangannya terkena s.eng.at.an obor-obor ketika bermain di pantai.

Namun, petugas di pulau tersebut bertindak pantas dengan menyapukan cuka di bahagian jari Baim yang terkena sengatan obor-obor.

Oleh kerana terla.mp.au ta.kut dan bim.bang akan dirinya, Baim telah bertanyakan soalan yang membuat orang ramai terg.elak!

Sambil men.an.gis dia bertanya sama ada sen.ga.tan itu bera.cun atau tidak kepada bapanya. Baim juga meneruskan pertanyaan sama ada sengatan ini mampu membunuh manusia.

Namun, apa yang buat orang ramai terhib.ur adalah respons  Aliff yang begitu santai sehingga netizen memuji ketenangannya ketika menguruskan situasi cemas itu.

“Takdelah, dia boleh putuskan tangan je. Nanti tangan Baim dah takde dah”, usiknya.

Mungkin ini cara yang tersendiri Aliff menenangkan anaknya yang beranggapan bahawa sen.ga.tan obor-obor itu boleh menyebabkan kematian.

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata peminat dan netizen terhibur dengan jawapan  Aliff. Ada juga netizen yang mengatakan bahawa anaknya yang seorang ini mempunyai ‘banyak akal’ kerana macam-macam perkara pernah jadi kepada dirinya.

Sumber: CARIv

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*