Hiburan

“Ramai ckap sy bhayakn nywa Tiara..” (Video) Bawa Ank Ketika Agih Bantuan Dipersoal. Sekali Achey Bgi Penjelasan

Ketika Selangor ditimpa be.ncana terb.ur.uk dalam tempoh tujuh tahun ini, kelihatan ramai orang dari negeri luar telah bekerjasama dalam membantu dan memberikan bantuan kepada m.an.gsa-m.ang.sa b.anjir.

Hal itu tidak terlepas juga dari kalangan selebriti tempatan apabila sanggup turun padang dalam mengagihkan bantuan kepada ma.ng.a yang menetap di Pusat Perlindungan Sementara (PPS).

Salah seorangnya ialah pelawak terkenal, Achey yang ketika ini bersama rakan-rakannya dilihat gigih menyantuni ma.ng.sa ba.n.jir serta membantu dalam menyumbangkan beberapa barang keperluan.

Dipersoal bawa anak ketika jalankan misi bantuan, Achey beri penjelasan

Bagaimanapun, Achey atau nama sebenarnya Mohd Nasir Hamzah turut membawa anaknya, Tiara sepanjang menjalankan misi bantuan termasuklah ketika menyantuni mangsa-mangsa banjir.

Namun, perkongsiannya di media sosial itu telah mengundang pelbagai reaksi daripada pelbagai pihak dan rata-ratanya mempersoalkan tindakan Achey itu yang dilihat sangat ber.ba.ha.ya.

Berhubung dengan perkara itu, pelawak berusia 35 tahun itu telah tampil menjelaskan tin.d.kann.ya itu dengan membawa Tiara adalah semata-mata ingin memperlihatkan realiti kehidupan dan ujian Allah SWT kepadanya.

Menurutnya, walaupun anak perempuannya itu masih kecil, namun Achey berpendapat bahawa dia perlu dide.dah.kan dengan i.su semasa serta keadaan sekeliling.

Saya membawa Tiara ke lokasi yang tidak be.rba.hay.a dimana kawasan yang air sudah surut dan tidak mend.atangkan ri.s.iko untuk bawa anak kecil. Malah, di lokasi itu juga ramai kawan-kawan Tiara yang turut ter.kes.an a.ki.bat b.enc.a.na ini.

Ramai yang me.ng.ula.s mengatakan saya .mem.bah.aya.kan ny.aw.a Ti.ara, namun realitinya tidak begitu kerana saya sendiri tak berani hendak ke tempat yang air masih berada di paras tinggi.

Walaupun sedar tin.dak.an itu ber.ba.ha.ya, namun Achey menegas.kan bahawa dirinya sentiasa menitikberatkan soal ke.sela.matan anaknya dan hanya dibawa ke kawasan yang tidak berada di paras tinggi..

Saya mahu anak melihat ujian Allah SWT dan segalanya boleh berlaku sekelip mata. Ini adalah realiti kehidupan dan setiap insan diuji dalam pelbagai bentuk.

Mengulas mengenai misi bantuannya, Achey setakat ini telah memberikan bantuan berhampiran kawasan rumahnya selain turut ke kawasan Parit Mahang, Bukit Cerakah dan Bukit Kuching.

Katanya, walaupun ban.tuan itu tidak seberapa, namun sekurang-kurangnya mampu meringankan beban ma.ng.sa-ma.ng.sa ba.njir yang di.uji dengan ben.cana tersebut.

Kredit: Harian Metro

Leave a Reply

Your email address will not be published.