Pemandu Lori Ditvdυh M4bυk ‘Hεnt4m’ Kereta Mninggal Dυnia, Selebriti Ini Tampil Luah Sesuatu.

Sejak Selasa, tu.lar di media sosial mengenai sebuah rakaman video yang dimuatnaik oleh seorang wanita yang menunjukkan seorang pemandu lori terlibat dalam sebuah ke.ma.lan.gan bersama tiga kenderaan lain.

Lelaki Di.tu.duh Ma.bu.k Me.ning.gal Dunia

Dalam video itu, wanita tersebut men.dak.wa lelaki itu telah ma.buk dan menjadi pun.ca lori terbabit ke.ma.lan.gan. Sebaliknya, perkara yang menya.yat.kan hati telah berlaku apabila lelaki itu sebenarnya men.ga.lami se.ran.gan jan.tung dan disah.kan me.ning.gal du.nia ketika menerima rawa.tan di hosp.ital.

Doakan Allah.yar.ham 

Susulan itu, rata-rata pengguna media sosial termasuk selebriti seperti Datuk Nora Ariffin dan Iesya Toh meluahkan rasa se.dih dan simpati terhadap Allah.yarham yang dituduh sedemikian. Malah tidak kurang juga ada yang menyifatkan dar.jat lelaki itu akan diang.kat oleh Allah SWT apabila ramai orang mendoakannya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DATUK NORA ARIFFIN (@itsnoraariffin)

“Salam Takziah buat keluarga pakcik ini.
Maaf, saya terpanggil utk komen kes ini secara umum.
Peringatan utk saya & kita semua.
Semoga kes ini & lain2, sama2 kita jadikan iktibar, jgn mudah sebarkan sesuatu yg kita tidak pasti.
Apapun yg kita assume, kita rasa, biarlah kita simpan saja.
Jgn seba.rkan sesuatu yg tidak sa.hih.
Salah atau tidak, itu bukan hak kita utk menilainya.
Cubalah ber.sangka baik.
Sekiranya kita tidak sengaja melakukan kesilapan, segera mohon maaflah…

Sama ke.s dgn saya.
Setelah bersemuka…
Akhirnya terjawap bahawa segalanya adalah fit.nah semata- mata.
Alhamdulillahhh selesai.
Allah SWT lebih mengetahui”

Dalam pada itu, mereka turut menuntut wanita yang menularkan video tersebut tampil memohon maaf secara terbuka selain menasihati orang ramai untuk selidik sesuatu perkara terlebih dahulu sebelum berkongsinya pada umum.

Po.lis Nasihat Jangan Buat Sebarang Spe.ku.lasi 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iesya_Toh 2 (@iesyatoh2)

“BUKAN MA.BUK‼️?

Ke.s. ni berlaku pada 3/1/2022 @ 12:45pm di belakang kilang DAIKIN Bukit Rahman Putra Sungai Buloh. Pemandu Treler telah melanggar 3 buah kereta kepunyaan pekerja Leong Hup Angrocultre Sdn Bhd.

Pemandu hilang kawalan akib.at mena.han sa.kit jan.tung dan dibawa ke Hos.pital Sungai Buloh.

Pemandu telah menin.ggal dunia pada jam 12.09noon

Al-fatihah ???
Salam takziah buat keluarga arwah. NIKMAT yg Allah bagi, Satu Malaysia mendoakan ar.wah?????”

Dalam perkembangan, lain Ketua Pol.is Daerah Sungai Buloh, Superintendan Shafa’aton Abu Bakar menerusi sebuah kenyataan berkata sias.ata.n awal mendapati ke.ma.langan itu berlaku berdekatan sebuah ki.lang di Jalan BRP 8/2, Sungai Buloh, semalam.

“Lelaki itu dipercayai sakit dada sehingga menyebabkan lori dipandu hilang kawalan lalu merempuh kenderaan lain di bahu jalan. Pada jam 12.09 tengah hari sama, lelaki itu mening.gal du.nia di Hos.pital Sungai Buloh aki.bat ‘myoc.rdial infar.ction’ (sera.ngan ja.ntu.ng),” katanya.

Ke.s di.si.asat mengikut Seks.yen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987. Orang awam juga dinasihatkan supaya tidak membuat seb.arang spe.kulasi berhubung keja.ian berkenaan bagi menghormati waris man.gsa.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page

Sumber: Muraimy, newzpower

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*