in

Pelajar 8 Tahun Beli Tiket Wayang ‘Pasaran Hitam’, Akhirnya Kantoi Dapat ‘Refund’ RM3

sinetronmalaya.com tiket ldk

Tidak dapat dinafikan bahawa anak kecil dan ragam pelik memang tak dapat dipisahkan. Terkadang imaginasi mereka lebih tinggi dari kita. Sebagai ibu bapa dan orang dewasa, sudah tentulah kita yang harus mendidik dan membimbing mereka supaya sentiasa melakukan kebaikan.

Belum kata kata soal imaginasi mereka yang terlalu kreatif. Apa yang mereka fikirkan jauh lebih di luar kotak berbanding kita.

Ada dimuat naik video di Tiktok kisah di mana seorang ibu yang pelik dengan perangai anaknya. Wanita tersebut memberikan wang sebanyak RM10 kepada anaknya dan meminta si kecil itu memulangkan kembali RM5 baki.

sinetronmalaya.com tiket ck

Tetapi, si kecil tersebut hanya bawa pulang sebanyak rm3, bermakna tidak seperti yang dijanjikan pada awal.

Rupa-rupanya, kantoi, di sekolah, ada dijual tiket wayang kertas. Bak kata warganet “tiket pasaran gelap”. Tiket tersebut hanya dilukis di atas kertas berwarna dan sudah semestinyalah iainya tiket palsu.

Baca juga : Bapa Berkorban Jalan Kaki 8KM Teman Anak Ke Sekolah, Punca Nya Buat Ramai Sebak

Baca juga : Kejadian amok di sekolah sebahagian demo keselamatan – Polis

Walaupun iainya tiket palsu, tetapi rakan anak nya meminta anak nya itu membayar dengan wang kertas asli. Sungguh pelik dan kreatif pemikiran anak kecil ni kan.

sinetronmalaya.com tiket cd

Pun begitu, ramai juga ibu bapa yang berkongsi pengalaman yang sama terhadap anak-anak nya. Tapi, biasalah budak-budak kan ? Memang banyak telatah dan ragam mereka yang mencuit hati.

Rasa nak marah sekalipun, yang terbaik adalah mengajar mereka dengan penuh kasih sayang dan memberi tunjuk ajar kepada mereka semua.

 

Sumber : Mstar

Avatar of Nur Fatihah

Written by Nur Fatihah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SinetronMalaya.ComTerkejut

“First Time Tengok Org Menjerit Time Airdrop”-Reaksi Terkejut Buat Netizen Terhibur

sinetronmalaya.com achik asrai

“Sedap Betul Suara Adik Ni, Boleh Jadi Vokalis Kumpulan Exist Lepasni..” – Netizen