Isu Semasa

“Ooo patut la pernah nampak di sawah padi” – (Video) Gadis Ini Jelaskan Tentang Telur Siput Raih Tmpuan Rmai.

Sememangnya alam ini penuh dengan rahsianya. Orang yang rajin membaca dan menonton dokumentari serta ditambah dengan pengalaman hidup pastinya banyak ilmu dan pengetahuan tentang alam sekeliling kita.

Baru-baru ini satu video yang memaparkan seorang gadis menceritakan tentang telur siput telah mencvri perhatian ramai. Dalam rakaman tersebut kelihatan gadis ini membawa penonton menyaksikan ketulan berwarna merah jambu yang terlekat di tiang.

Menurut gadis ini, telur unik itu adalah dari spesis siput. Mendengarkan penerangan dari gadis ini memang mudah faham dan menarik sekali. Berikut adalah perkongsian rakaman gadis ini jelaskan tentang telur siput:


Buat yang tinggal di bandar, mungkin korang tidak pernah melihat telur haiwan sebegini. Kalau sekali pandang cantik juga kejadian telur tersebut. Apa-apa pun perkongsian rakaman gadis ini jelaskan tentang telur siput yang dimuat naik oleh seorang pengguna TikTok dengan nama akaun p.sharon.j ini telah meraih jutaan tontonan dan 180 ribu likes.

Rata-rata warganet turut memuji cara gadis ini menerangkan mengenai telur tersebut. Berikut antara reaksi ramai yang ditinggalkan di ruangan komen:

“Siput gondang tu kalu dekat sini dah susah nak dapat sebab orang sini makan siput tu..”

Jelaskan Tentang Telur Siput 4

“Ooo patut la pernah nampak di sawah padi”

Jelaskan Tentang Telur Siput 3

“Kalau kami suku Iban, ketinggian banjir yang bakal melanda akan disukat melalui di mana siput itu bertelur”

Jelaskan Tentang Telur Siput 2

“Ni kalau orang yang tak tau ni mesti ingat tu buah raspberry”

Jelaskan Tentang Telur Siput 1

Sumber:HCL

Leave a Reply

Your email address will not be published.