“Mereka Cuba Buktikan..” – Rakaman Peguam Siti Bainun Menari, Namun Lain Pula Respon Org Ramai

Menerusi satu klip yang berdurasi beberapa saat, gempar dengan isu ‘panas’ yang menyatakan bahawa salah seorang anak guaman yang mewakili kes Siti Bainun salah menggunakan etika guaman. Beliau dikhabarkan dengan perkongsian klip berjoget bersama dengan para peguam yang lain mendapat perhatian ramai kerana kes antara Bella dan Siti Bainun masih belum selesai dari tahun 2020 lagi. Lagi mengejutkan apabila mendapat tahu punca rakamn tarian beliau tersebar adalah mereka cuba membuktikan kepada para netizen sesuatu namun cara dan etika mereka yang tidak mencerminkan sikap seorang peguam mendapat kec4man yang hebat dari 1 Malaysia.

Difahamkan, Kes adik Bella masih hangat menjadi bualan para netizen kerana Siti Bainun menggunakan 10 perguam untuk melawan Bella yang merupakan anak kecil yang dider4 dan anak syurga. Kes tersebut yang mendapat perhatian sendiri dari kerabat menjadikan isu tersebut tidak dibawa main.Namun, rakaman tarian para peguam tersebut tular dan ramai memberi reaksi bahawa mereka tidak mempunyai sebarang etika sebagai seorang peguam. Rakaman tersebut dipercayai rakaman lama namun ramai pihak mempertikaikan kredibiliti para peguam tersebut kerana sepatutnya peguam seharusnya dihormati dan mempunyai satu etika yang cukup mantap kerana mereka bekerja untuk mendapatkan keadilan rakyat.

Tontonan penuh boleh ditonton di :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DaebaKing (@daebakingz)


Pelbagai komen dan reaksi diberikan seperti :

@yusnizarashidi:perang pscyologi.. mereka cuba buktikan yg mereka x terkesan dgn hentaman netizen. tp hakikat sebaliknya

@RJUM62:Lawyer TikTok zaman now, tidak seperti lawyer zaman dahulu yang dihormati dan disegani.

@Hzl ♡:Bila kau nak masuk aswara tapi mak kau paksa masuk law

@El Halizah Halim:Secara peribadi saya dari usia kanak-kanak lagi sangat memandang tinggi karisma dan kredibiliti seorang peguam. Tapi sekarang, NO MORE RESPECT.

@Nyna Bukater:Pensyarah aku punyalah tekankan isu etika dalam bidang guaman.. aku ni smpai xbrani dah nak buat content psal guaman sbb profile aku penuh makeup

@Hidayah Salehudin91:Selama Saya hidup 31tahun jarang nampak. Lawyer sbegini. Cuba tgok lawyer dlu semua fokus kerja.. Hhuhuhu

@shilla73:mungkin sekadar nak hiburkan hati atas rasa koyak d serang tentera bawang ….lawakk

@Me_kakak82:bg diaorg joget puas2 dulu … lps ni, tgk sape yg “bertepok2 tgn, bertepok jgn segan, menari dgn riang, hidup menjadi senang”

Kini, kisah peguam tersebut masih diperkatakan kerana beliau kelihatan ‘koyak’ apabila masih mahu tampil memberi satu penjelasan untuk membersihkan nama beliau. Namun rakaman tersebut sudah jelas lagi tersuluh bahawa peguam Siti Bainun tiada sebarang kelayakan untuk terus berada dalam perbicaraan tersebut. Ramai yang menyatakan rakaman tersebut adalah untuk membuktikan bahawa mereka tidak gentar dengan sebarang kec4man para netizen. Semoga yang berkenaan dapat menyelasaikan isutersebut dengan baik.

Jangan lupa komen yang baik baik

Sumber dari Tiktok dan Instagram

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*