“Knpa Usya I Mcm Tu,Tak Prnh Tngok Perempuan Cantik Ke…” -Netizen Terhibur Lihat Reaksi Ain Edruce Masuk Rumah Hantu

Ain Edruce dilahirkan pada 4 Ogos tahun 1991, berasal dari Syiu, Terengganu. Beliau merupakan seorang pengacara, model dan pelakon wnaita Malaysia. Beliau terkenal sebagai pengacara rancangan MBuzz dan menerusi drama Kekasih Paksa Rela, memegang watak sebagai Rosnaida.

Ketika menuntut di UiTM pada tahun 2011, Ain memulakan kerjaya awal sebagai model, seterusnya memulakan kerjaya televisyennya sebagai pelakon utama bersama Melda Ahmad dan Liyana Kamarhisham dalam drama realiti Gadis Semasa Sunsilk terbitan Red Communications. Empat tahun kemudian, selepas tamat belajar di UiTM, beliau mengacarakan rancangan Girls Only Show yang bersiaran di Hypp Inspirasi, saluran gaya hidup Unifi TV. Beliau paling dikenali sebagai pengacara rancangan kapsul hiburan MBuzz selama dua miniy di TV3. Beliau bertunang dengan ahli perniagaan bernama Amirul Hafiz Mustaffa pada 22 Jun 2019, dan berkahwin pada 13 Disember. Beliau dan suaminya, dikurniakan seorang anak perempuan yang dilahirkan pada 19 Mei 2021, menamakan anak sulung mereka sebagai Soraya.

Dalam video klip ini menunjukkan, Ain Edruce memasuki rumah hantu di Night of Fright 6. Reaksi beliau terperanjat melihat hantu yang memakai kostum itu membuatkan orang ramai terhibur melihat galagatnya. Perasaan Ain Edruce bercampur baur dalam keadaan takut, dalam pada masa yang sama masih memberi respon yang lucu kepada kostum hantu itu. Netizen juga mengatakan, beliau tidak pernah tak kelakar dengan telatahnya begitu membuatkan orang ramai terhibur dengan reaksinya.

Lihat klip surasi pendek dibawah:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DaebaKing (@daebakingz)

Lihat apa juga kata orang ramai:

@Nash is Nanash:“Why can’t i be here, i payed for this”omg

@Myr:cam biasa cameramn terselamat

@tienyjasmy:HAHAHAHA AIN TAK PERNAH TAK LAWAK

@beepboop:Weyh teringatt doh bila first tengok ni LAWAK WOI

@looneypehal:dulu aku tengok ni banyak kali lagi2 part ain menjawab tu

@𝓫𝔂𝔂 𝓫𝓾𝓷𝓷𝔂 :kt mana nii ,aku rse klau ajk mmbe aku yg mlatah tu mau x jd seram dlm nii

@OhMyBeban_:ini menceritakan bahawa seorang kamera man sentiasa selamat

Perkongsian video klip di Tiktok ini dapat sambutan orang ramai sebanyak 844.3K penonton, 86.1K sukaan dan 250 komen.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Daebkingz, Wikipedia dan Tiktok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*