Home Viral “Knowledge is power and she has it…” – Bekas peguam dedah taktik...

“Knowledge is power and she has it…” – Bekas peguam dedah taktik Sarah heret madunya

0

Baru-baru ini tular dengan kontroversi yang melibatkan konflik rumah tangga antara Puteri Sarah dan Syamsul Yusof. Puteri Sarah juga telah mengfailkan penceraian pada isnin yang lepas.

Menerusi satu klip video di akaun Tiktok milik reinalum menunjukkan seorang bekas peguam sedang menjelaskan “taktik” yang digunakan oleh Puteri Sarah terhadap Syamsul Yusof dan Ira Kazar. Klip video tersebut menunjukkan beliau yang menceritakan setiap tuduhan dan saman yang dilakukan oleh Puteri Sarah terhadap Syamsul Yusof dan Ira Kazar tersebut merupakan tindakan yang bijak. Beliau juga mengatakan bahawa ianya bukan isu wang atau harta kerana kebarangkalian bayaran peguam akan menjadi lebih tinggi berbanding pampasan yang Puteri Sarah peroleh. Beliau turut mengatakan bahawa ianya seperti Puteri Sarah mahu menegakka keadilan daripada pihak beliau dan lebih kepada perwatakan ‘Don’t mess with me’.

Rata-rata netizen turut bersetuju mendengar penjelasan tersebut terhadap kes mahkamah Puteri Sarah. Ramai juga yang mengatakan bahawa Puteri Sarah memang seperti tidak mahukan duit tetapi lebih mahukan keadilan terhadap pihak beliau. Ada juga yang mendoakan agar Puteri Sarah menang dalam kes perbicaraan dan kuat menempuh ujian yang melanda diri beliau.

Klip video tersebut mendapat 2.0M tontonan, 150K sukaan dan 3K komen. Jangan lupa komen yang baik-baik.

Lihat klip video di bawah:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @cepatberita

Lihat apa kata orang ramai:

@Ms Naddy: PS adalah penanda aras,untuk semua isteri yg teraniaya atas tindakan suami dan org ketiga..this is whole new level..

@MiyaaMirana: i think we need this module in kursus kahwin. yes I know divorce is not the point of kahwin, but just knowledge utk elak dianiaya

@Sarwani Sahir: Thanks for sharing! I rasa a lot of us doesn’t know abt this. So as a woman we need to be careful of what we say n action taken. PS was vy careful!

@Rohaya Alawi: btul tu bukan kerna duit..nk tegakkam keadilam&maruah diri..dia ingat ps xda hati&perasaan..bijak ps.

@EFFAZ: Puteri Sarah cakap 7/3 dia punya sebutan kes kat mahkamah sehari sblm anniversary yg ke 9 diorang berdua.

@AiezaaRamzan_: pencerahan trbaik..agar trbkk jln kluar bg mna2 wanita lain yg d tindas utk brtindak spt ps..good job ps sarah

Sumber: Tiktok

Previous article“king tetap power”- Myvi langgar kenderaan di petak kuning
Next article“Suara Sebiji Arwah Saleem..” – Nyanyian Pakcik Berkerusi Roda Buat Ramai Sebak

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here