“Kesi4nlah pada kami yang..”- Gara-Gara Hal Ini Asmawi Naik Ber4ng Kes4l Dengan….

Penyanyi dan penerbit Mawi meluahkan rasa ke.sal apabila telefilem Ha.ntu Kuat Ketawa terbitannya yang sedang disiarkan di Astro First cuba disebarkan secara ha.ram di aplikasi Telegram.

Pemilik nama sebenar, Asmawi Ani te.rkilan hasil kerja kerasnya menghasilkan karya berkenaan hampir dirom.pak pihak tidak bertanggungjawab.

Susulan itu, Mawi berkata, dia dalam perbincangan untuk mengambil tinda.kan undang-undang terhadap pihak berkenaan.

Foto: mStar

“Setakat ini, kami memang ada berbincang untuk ambil tin.dakan dan masih memantau mana-mana pihak yang cuba menyeba.rkan secara ha.ram.

“Buat masa ini, masih belum terse.o\bar lagi. Cuma platform untuk nak sebar.kan itu sudah ada. Kalau terlepas, baru kami ambil tin.dakan.

“Harap pihak yang cuba meromp..ak hasil karya dan mero.sakkan industri filem se.dar ia satu perkara yang berdosa.

“Kesian.lah pada kami yang penat buat kerja… senang-senang saja nak c.uri. Yang turut serta dalam platform itu pun, menye.dihkan,” katanya kepada mStar.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MAWI @ZAYAN.MY (@cahayaasmawi)

Sebelum ini, Mawi memuat naik paparan skrin Telegram memaparkan aktiviti sebuah group di Telegram yang menarik orang ramai menonton telefilem itu secara percuma.

Be.rang dengan tinda.kan tersebut, penyanyi berusia 40 tahun itu memberi amar.an untuk men.dakwa pihak yang ter.libat.

Dalam pada itu, pelakon filem Munafik 2 ini berkata dia mengetahui perkara tersebut selepas dimaklumkan oleh seseorang.

Mengakui se.dih dengan apa yang berlaku, Mawi berharap mana-mana pihak bertanggungjawab dapat menyelesaikan masalah yang sudah lama terj.adi itu.

“Ada orang kongsi kepada saya yang ada pihak buat Telegram untuk ajak orang tengok secara percuma saja telefilem itu.

“Memang se.dih bila tahu ada orang sanggup buat macam itu. Kita buat filem ini bukan senang, benda ini (cetak rompak) dah lama terjadi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MAWI @ZAYAN.MY (@cahayaasmawi)

“Tapi tak pernah selesai, saya pun tak berapa pasti siapa pihak yang bertanggungjawab pantau dan halang masalah ini,” ujarnya.

Untuk rekod, telefilem lakonan Along Cham, Zarina Anjoulie, Syanie dan Saiful Apek itu mula ditayangkan pada 27 Januari lalu menerusi Astro First. -CARI

Sumber: mStar Online

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*