“kenduri kahwin ke kenduri tahlil..” (Video) Bapa Pengantin Perempuan Mninggal Dunia Di Majlis Kahwin Ank Undang Sebak- ‘Gambar Atas Pelamin Pun Tak Ada’

Tak dapat dibayangkan betapa sedih.nya hati seorang wanita ini apabila ayah kand.ung tercinta dis.kan meni.nggal dunia di hari perkahwinannya.

Kisah meny.ayat hati itu dikongsikan di TikTok oleh seorang wanita yang dikenali Chafieqah Photographer. Menurut Chafieqah, ar.wah yang merupakan bapa kepada peng.antin perempuan dikatakan hanya sempat menghadirkan diri ke pejabat agama sebelum dia pulang ke rumah dalam keadaan yang le.mah. Namun siapa sangka, tidak sempat meraikan majlis perkahwinan si anak, si bapa telah menghem.buskan nafas tera.khirnya.

Hari ini (semalam) kita dike.jutkan dengan pe.mergian ayah pengantin perempuan. Dari kenduri kahwin ke kenduri ta,hlil.

Majlis perkahwinan yang sepatutnya disambut dengan bahagia akhirnya bert.ukar menjadi momen yang san.gat se.dih. Bercerita dengan lebih lanjut, Chafieqah memaklumkan, pengantin perempuan juga tidak sempat bergambar di atas pelamin semasa majlis perkahwinan berlangsung.

Gambar atas pelamin satu pun tak ada. Lepas balik dari pejabat agama ar.wah memang tak la.rat sangat-sangat dah.

Ambulans datang rumah

Menerusi video yang dikongsikan, kelihatan sebuah amb.lans bersama beberapa pegawai kes.ihatan yang len.gkap memakai Personal Protective Equipment (PPE) memasuki kawasan perumahan pengantin untuk memeriksa kea.aan arw.ah. Di luar rumah kelihatan beberapa individu yang dipercayai merupakan ahli keluarga ar.wah tidak dapat me.nahan seb.ak selepas menerima berita yang men.gej.utkan itu.

Video yang dikongsikan telah mendapat hampir 500k tontonan dan kebanyakan netizen turut bersi.mpati dengan nasib yang menimpa keluarga ini. Tidak kurang juga ada di antara mereka mengu.capkan salam takziah serta mendoakan agar keluarga arw.ah diberi kekuatan dan ket.abahan dalam mene.mpuhi ujian ini.

Sumber: .Chafieqah Photographer, OhBulan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*