Hiburan

“Jangan Terpedaya” – Adibah Noor Mohon Peminat ‘Rep0rt’ Akaun Lama Instagram Miliknya

Sebelum ini, penyanyi Adibah Noor pernah meluahkan rasa ke.cewa dan se.dih apabila akaun Instagram miliknya telah dig.od.am oleh pihak yang tidak bertanggungjawab.

Adibah Mohon Sekat Ak.aun Lama 

Terkini, peserta Gegar Vaganza 8 (GV8) itu meminta peminat dan pengikutnya untuk bersama-sama membuat lap.oran, berhenti mengikuti serta menyekat akaun lama Instagram nya. Ia kerana akaun yang mempunyai 157 ribu pengikut itu bakal dijual dan dikhuatiri akan memp.erdaya.kan lebih ramai pihak.

“Mintak baca dan buat tindakan dengan segera:

1. Kalau dulu anda pernah follow akaun instagram saya adibah_noor, sekarang namanya dah ditu.kar oleh lah*.nat bast*r.d hacker kepada @alipektasofficial . Jadi sila UNFOLLOW dan REP.ORT, BL.O.CK

2. Dia nak jual akaun tu. Jangan terpedaya” pesan Adibah menerusi media sosial nya

via Twitter Adibah Noor

Menjengah ke ruangan komen hantaran di Instagram, rata-rata pengikutnya telah berbuat seperti yang dipinta oleh peny.anyi itu dan turut me.ng.ecam tind.ak.an pihak tersebut yang dis.ifatk.an mereka sebagai me.la.mpau.

Sejumlah Wang Untuk Dipulangkan Kembali 

Untuk info, sebelum ini akaun tersebut merupakan pautan rasmi Ad.ibah untuk berkongsi perkembangan dirinya serta menjalankan perniagaan atas talian. Namun, ia tidak dapat dipulangkan kembali kepadanya berikutan pihak tersebut meminta sejumlah wang sebagai syarat.

Susulan itu, Adibah telah mewujudkan sebuah akaun Instagram baru yang kini didaftarkan sebagai @adibahnoormohdomar.

Sumber: Muraimy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *