Isu Semasa

“Jangan Buat Bdoh Biar Dia Tunggu”-Fauziah Nawi Kec3wa Dengan Produksi ‘Rej3ct’ Amerul Affendi

Pelakon veteran, Fauziah Nawi tampil meluahkan rasa berang selepas pelakon berbakat besar, Amerul Affendi membuat pend3dahan bahawa wataknya telah ditukarkan dengan pelakon lain tanpa dimaklumkan terlebih dahulu.

Anggap Produksi Tersebut Bi4dab & Kur4ng Aj4r

Menerusi posting di laman Facebook beliau, Fauziah menyifatkan sikap yang diberikan oleh produksi tersebut sebagai biad4b dan kur4ng aj4r.

“Inilah sik4p biad4b sesetengah Production House sesetengah PM Production Malaysia. Kur4ng aj4r.”-tegur Fauziah

“Nak Cakap Maaf Stesen Reject U Pun Sus4h Ke”-Fauziah Nawi

Tambahnya lagi, pihak yang terlibat sepatutnya tidak seharusnya membiarkan aktor tersebut menunggu dan dan perlu memaklumkan terlebih dahulu sekiranya ingin mengvgurkan namanya.

“Kalau  aktor tu dah kena rej3ct stesen kau bagitaulah jangan buat bod.oh kau biar dia tunggu.

Nak cakap maaf stesen reject u pun sus4h ke. U boleh ambik job lain. Mem4ng biad4p.”- katanya lagi

Nasib Pelakon & Krew Sebalik Tabir Akan Ter4niaya 

Pelakon berusia 68 tahun ini turut memberitahu bahawa nasib pelakon dan mereka yang berada di sebalik tabir akan terbiar dan ter4niaya selagi tiada Akta Pembel4an untuk insan yang berg3lar anak seni.

“Nasib pelakon dan mereka yang di belakang tabir akan terus terbiar dan terani4ya selagi tak ada Akta Pemb3laan dan tak ada Union  untuk membela insan seni  ini.”- katanya

Terdahulu, Murai MY melaporkan pended4han Amerul yang mended4hkan bahawa wataknya telah ditukarkan dengan pelakon tanpa dimaklumkan terlebih dahulu. Selain itu, beliau turut ditertawakan oleh seorang pengurus produksi berikutan ingin ubah sejumlah besar syarat dalam kontrak.

Sumber:Murai

Leave a Reply

Your email address will not be published.