“Ibu Kau Tk Ajar Kau Ke..”-Adik Ipar Kurang Ajar, Suami Serba Salah Nak Sokong Siapa

Menerusi satu klip yang dikongsikan oleh peminat drama bersiri ‘7 Hari Mencintaiku 3’ menceritakan satu babak yang membuatkan para netizen mula emosi kerana sifat yang ditunjukkan oleh setiap watak seperti terjadi di dunia realiti. Lakonan mantap dari Shukri Yahya yang memegang watak Khuzairi dan Siti Saleh yang memgang watak Mia Adriana membuatkan drama tersebut menjadi sebuah drama yang ‘hits’ dengan barisan pelakon yang lain yang menambahkan lagi perisa dalam menaikkan drama tersebut sehingga menjadi viral. Pergaduhan antara Mia Adriana dan adik ipar beliau menjadi semakin keruh apabila adik ipar beliau berkasar dengan anak perempuan beliau ketika sedang menjamu selera di dapur. Pertelingkahan Nadia yang merupakan adik ipar Mia Adriana dapat dihidu oleh Mia dan ini membuatkan
hati sang ibu beremosi kerana melakukan anak beliau sedemikian rupa.

Melalui klip tersebut, Nadia cuba menghasut anak perempuan Mia untuk membenci ibu nya yang dikatakan sangat jahat sehinggakan membuatkan abangnya menurut akan permintaan Mia. Kebencian beliau terhadap Mia sehingga sanggup memburukkan Mia di depan anak perempuan Mia Adriana sehinggakan anak beliau menjerit kerana kenyataan Nadia terlalu melampau dan si kecil itu menyatakan bahawa dirinya tidak suka jika ayahnya berkahwi dengan wanita lain kerana ayahnya begitu sayang akan ibunya. Jeritan si kecil itu seperti memberikan percikan api kepada Nadia yang sudah lama membenci akan Mia Adrian lantas terus berkasar dengan si kecil itu. Hal ini dapat diketahui oleh Mia sehinggakan Mia menyatakan bahawa beliau menyatakan bahawa jika perkara lain beliau masih boleh bertolak ansur namun jika soal anak, beliau akan mempertahankan sehingga hujung nyawa beliau.

Rakaman penuh boleh ditonton di:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DaebaKing (@daebakingz)


Pelbagai komen diberikan seperti:

@Ain Mohamad:Khuzairi serba salah. Yg Mia marah adik dia. Yg Mia defend anak mereka. Adoiii

@syaza:nampaknya mia musim pertama akan kembali

@zecchino • Friends:last2 dia yg kena cerai dgn zaidi br tau.. sedao je suh org kawen lain kena kat btg hidung sndiri br tau sakit dia mcm mana

@Amiraaaa.ss:”dia tetap kena hadap mia” yang ni bukan takkan

@Kang Notfu:citer ni tk logik part nadia,like kau dh 2 season ngn family tu,tibajah kne hasutan siap guna tangkal.

@Zafrul Azam 17:sebenarnya perang ngan mak mertua ni xdelah effect sangat perang sebenar2nya ada bila bergaduh ngan adik beradik ipar tu baru real

@niss:dh habis point gaduh dngan makleha , kalini gaduh dngan si budak nadia pulak

@meot9972:nanti ending dia menyesal Dan minta maaf antara satu Sama lain Dan keluarga mereka bersatu semua.jlan crta dia Sama jer

@Danishcious_:semalam aku bosan lepas berbuka terikut layan gak…eii geram nya aku si mak budak nadia ni

@AnaRamli:Pusing pusing bnda y sm tuduh sn sini gaduh sini sana erm lbh kurang je ptama n kdua … nasib baik suka giler kat shukri klu x xlayan da

@woo shik wife <3:HAHAHAHHAHAA NETIZEN PUNYA STRESS MACAM TENGOK CERITA PENTHOUSE

@Umie Yusuf:aku pantang kalau ipar ke sape ke ade masalah ngan aku.. pastu hasut anak aku kate aku mcm2.. yg masalah ko ngan aku x perlu kait kan ank..

Ketika Mia Adrian cuba menelefon Nadia kerana menginginkan penjelasan yang kukuh mengenai isu tersebut tidak dibalas oleh Nadia dan ini membuatkan Mia semakin berani menegakkan benang yang basah kerana Nadia sudah mengasari anak beliau. Namun reaksi Khuzairi yang kelihatan begitu serba salah untuk menyokong anak dan isterinya atau adik kandung sendiri membuatkan para netizen tertunggu apa tindakan yang diambil oleh Khuzairi. Khuzairi yang hanya berdiam diri sambil mendengar keluhan isterinya membuatkan beliau dihimpit dengan pelbagai perasaan sehinnga terbit di raut wajah beliau.

Jangan lupa komen yang baik baik

Sumber dari Tiktok dan Instagram

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*