“Harap K3s Sam4n Saya 3 Juta Awak Tak Buat Pro Bono Jugak”-Awal Ashaari S1ndir Peguam Siti Bainun?

Pelakon dan pengacara, Awal Ashaari tampil bersuara terhadap peguam, Nurul Hafidzah Hassan yang teruk dik3cam kerana mewakili Siti Bainun dalam k2s pend3raan anak istim3wa, adik Bella.

Glamour Dengan Tindakan Sendiri

Menerusi hantaran di Instagram, Awal memberitahu peguam itu untuk tidak mengambil tindakan fitn3h di atas hantaran nya di Instagram kerana peguam itu “glamour” disebabkan tindakannya sendiri.

“Selalu awak name drop saya dalam social posting awak, sebab awak nak tumpang glamour saya. Tapi sekarang awak dah terkenal, izinkan saya pulak tumpang glamour awak.

Cuma lepas ni jangan la awak guna posting ni untuk awak charge saya fitn3h awak pulak sebab awak glamour sebab tindakan awak sendiri. Saya cuma nak menumpang glamour awak je. Saya repost apa yang awak pernah post pasal saya.”-Awal Ashaari

“Menari Kat TikTok Tak Dapat Duit”

Tambahnya lagi , Awal turut menitipkan harapan buat peguam Siti Bainun agar k3s sam4n 3 juta nya itu tidak dilakukan secara Pro Bono.

“Cuma saya harap k3s sam4n saya 3 JUTA tu awak tak buat PRO BONO jugak lah. Sekurang-kurangnya kena lah buat jugak nak sara hidup kan. Menari kat TikTok dak dapat duit..”-Awal Ashaari

Pelbagai Reaksi Netizen

Di ruangan komen, rata-rata netizen dilihat menyokong kenyataan Awal malah ada yang berseloroh peguam itu bakal “koy4k” dikec4m lagi.

“Memalukan legal fraternity je dia ni.”

“Kau dah terkenal dik..Kau kena hadapi dengan kuat. Nah mini love untuk kau dik.”-Nabila Huda

“Alaa baru nak jadi netizen. Tengok-tengok ig dia dah jadi private acc.”

“Hahaha confirm koy4k lagi.”

“Sekali dia pakat tolong orang yang ani4ya insan istimewa. Habes semua kebvsukannya terb0ngkar. Allah maha adil. Janganlah sesekali kita bersifat tidak berperikemanusiaan..”

Terdahulu, Awal Ashaari pernah berhadapan tindakan saman daripada syarikat hiasan dalaman Naz Carpentry. Syarikat berkenaan mengemukakan saman RM300,000 terhadap Awal yang didakwa telah melanggar kontr4k.

Naz Carpentry merupakan syarikat hiasan dalam yang terkenal dalam kalangan selebriti, individu berprofil tinggi termasuk dari kerabat diraja dan orang kenamaan.

Sumber: Murai MY

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*