Home Kehidupan Hanya Diupah Rm10 Membersihkan 2 Buah Rumah, Reaksi Warga Emas Ini Buat...

Hanya Diupah Rm10 Membersihkan 2 Buah Rumah, Reaksi Warga Emas Ini Buat Ramai Yg Sebak

0

Seorang wanita yang dikenali sebagai Aisyah Shahid berkongsi cerita di aplikasi Twitter nya, mengenai seorang warga emas yang mengambil upah membersihkan rumah orang tetapi diterima hanya Rm10 setiap 2 buah rumah yang beliau bersihkan.

Aisyah Shahid mengatakan ketika beliau mengagihkan bantuan di jalanan, pasukan sukarelawan turut ternampak seorang warga emas ini dalam perjalanan pergi ke kerja. Oleh itu, diberhentikan oleh beliau untuk memberitahu makcik tersebut untuk mengambil barang keperluan darinya.

sinetronmalaya.com Hanya Diupah RM10 Membersihan 2 Buah Rumah Reaksi Warga Emas Ini Buat Ramai Yg Sebak ttt

Beliau mengatakan sempat berborak dengan makcik tersebut sementara mengangkat barang-barang yang mereka ingin beri. Mereka sangka satu buah rumah yang dibersihkan oleh makcik itu diupah RM10, rupanya 2 buah rumah yang mendapat RM10. Beliau turut berasa sebak melihat usia makcik ini yang sudah senja tetapi masih lagi terpaksa bekerja.

Baca lagi: “Ni bukan abang dah, ni atuk…” – Perempuan usia 20 tahun kahwin dengan warga emas

Baca lagi: “Kita dua kan sama..” (Video) Gelagat 2 Bradik Warga Emas Kluar Bersama Jadi Tumpuan- ‘Comel je kan’

sinetronmalaya.com Hanya Diupah RM10 Membersihan 2 Buah Rumah Reaksi Warga Emas Ini Buat Ramai Yg Sebak ddd

Makcik ini juga dikatakan sempat membawa bekalan makanan, tetapi hanya dibawa nasi kanji dan garam untuk penambah perasa. Namun kadar upah paling minimum bagi cucian dan pembersihan rumah adalah Rm20 setiam jam. Janganlah aniaya mereka yang memerlukan dan upah Rm10 bagi seorang warga emas bekerja untuk dua buah rumah sangatlah tidak sepadan dengan kerja dan agak ‘kejam’.

sinetronmalaya.com Hanya Diupah RM10 Membersihan 2 Buah Rumah Reaksi Warga Emas Ini Buat Ramai Yg Sebak aaa

PERHATIAN: Pihak Rose Biru Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Biru Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: SAJA

Previous article“Itu cara kasih sayang mummy, kalau tak mummy taknak amik tahu…” – Mas Idayu
Next articleKejadian Aneh, Ratusan Burung Mati Seperti Hujan Di Sepanyol

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here