Get Well Soon! Vivy Yusof Kongsi Pengalaman Berhadapan COV1D-19

Usahawan selebriti terkenal, Datin Vivy Yusof berkongsi khabar kurang gembira apabila dirinya telah disahkan positif COV1D-19.

Tidak Sangka Positif 

Menerusi hantaran di Instagram, Vivy atau nama sebenarnya Vivy Sofinas Yusof memaklumkan tekaknya berasa gatal pada waktu malam namun dia tidak menyangka ia merupakan tanda dij4ngkiti wab4k berkenaan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vivy Yusof (@vivyyusof)

Ini kerana menurut Vivy, dia telah menjalani ujian sw4b COV1D-19 setiap hari sebelum keluar daripada rumah dan keputusannya adalah negatif. Bagaimanapun, ujian seterusnya telah mengesahkan dirinya dij4ngkiti COV1D-19.

“Ia bermula setelah tekak saya mula berasa g4tal pada malam kejadian. Hrmm, saya terfikir, adakah ini COV1D? Tak mungkin, kerana pagi tai saya dah jalani ujian RTK sebelum keluar dari rumah (saya lakukan ini setiap hari) dan ia adalah negatif

“Saya jalani ujian hanya untuk dapatkan kepastian, dan ternyata ia adalah benar, dua garisan. Garisan tersebut agak pudar, jadi saya jalani ujian yang sama sebanyak dua kali. Hanya untuk dapatkan kepastian”

“Oh tidak, saya positif!” kongsi Vivy

Alami Beberapa Simpt0m

Susulan itu, pemilik jenama dUCk ini segera membersihkan diri dan memakai pelitup muka bagi mengelakkan jangkit4n kepada keluarganya. Malah, Vivy turut berpesan kepada mereka untuk melakukan pemeriksaan dan mengemaskini status MySejahtera mereka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vivy Yusof (@vivyyusof)

Disebalik perasaannya yang bercampur baur ketika itu, keesokan harinya ded4h Vivy, dia mula mengal4mi beberapa simptom wab4k berkenaan. Selain tons1lnya memb3ngkak, b4tuk dan s4kit tek4k, Vivy turut mengal4mi s4kit kepala yang teruk sehingga tidak mampu melihat skrin telefon bimbitnya.

“Keesokan harinya, kesemua simptom hadir – tons1l bengk4k, b4tuk, s4kit tek4k, s4kit kep4la. S4kit kep4la yang sangat teruk sampai saya tidak boleh membaca, menonton sebarang rancangan dan langsung tidak mampu melihat telefon bimbit saya. Ia terasa seperti ada ssesorang sedang mer4mas kepala saya sehingga pec4h.

“Saya jarang j4tuh s4kit dan ini seakan satu kejutan kepada saya. Saya sudah divaksin dan menerima d0s pengg4lak! Tidak boleh bayangkan betapa teruknya ia sekiranya saya tidak mengambil langkah pencegahan tersebut.” katanya

Di kesempatan itu, Vivy berterima kasih atas titipan doa, mesej serta hadiah yang dikirimkan kepadanya dan melu4hkan rasa teruja untuk kembali aktif.

Sekadar info, Vivy berkahwin dengan Dato’ Fadzaruddin Shah pada Julai 2012. Hasil perkahwinan, pasangan ini dikurniakan empat orang cahayamata, Daniel Azim Shah,9,Mariam Iman Shah, 7, Sarah Ilham Shah, 4 dan Idris Ali Shah, 5 bulan.

Sumber: Murai MY

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*