Hiburan

Gara-Gara Hal Ini, Roslan Shah Naik Berang Dengan Vida

Pengacara dan penyanyi kelahiran Singapura, Roslan Shah atau lebih mesra disapa Cik Lan melahirkan rasa kurang se.nang apabila netizen mula me.nge.jeknya berlaga pung.gung dengan Iqbal, bekas pembantu usahawan kosmetik popular, Datuk Seri Vida.

Lebih parah, ejekan tersebut dimulakan oleh Vida ketika mereka sedang bersiaran langsung bagi mempromosikan minyak wangi keluaran Vida untuk warga Singapura. Vida berkata Roslan dan Iqbal berlaga punggung selepas ada peminat yang bertanya adakah benar Iqbal dan Roslan Shah tidak sebulu.

“Setiap kali kalau Cik Lan buat Live FB dan IG, pasti haters atau netizen akan masuk komen cakap yang bukan-bukan pasal Cik Lan dan Iqbal ada hubungan, kata-kata mere.pek dan l.uc….ah.

“Walaupun bermula semasa live FB Cik Lan bersama Datuk Seri Vida di Hotel Four Seasons Kuala Lumpur tempoh hari semasa Cik Lan tolong promotekan minyak wanginya khas untuk warga Singapura untuk order melalui FB live Cik Lan dan di IG Dato Seri Vida,” tulisnya di Instagram.

Menerusi hantaran di Instagram, Roslan turut memuat naik potongan Facebook Live yang dimaksudkan itu.

Berbicara lanjut, Roslan mengakui yang dia memberi te.guran ketika sesi siaran langsung itu sedang ke udara memandangkan apa yang disebut oleh Vida adalah satu hal yang tidak benar.

“Cik Lan tolong secara ikhlas untuk promote minyak wangi dan tidak minta apa-apa pun dari Datuk Seri Vida. Cuma pasal gesel bon.tot tu, tidak benar. Pembantu serta Datuk Seri Vida pun ikut serta mema.lukan Cik Lan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Roslan Shah (@realroslanshah)

“Walaupun itu hanya satu gu.rauan sebab ramai yang menonton live FB Cik Lan masa itu. Tetapi Cik Lan abaikan aje. Pada esoknya, bila Cik Lan buat live FB, ada seg.elin.tir manusia ej.ek dan per.li tentang is.u Cik Lan dan Iqbal. Itu yang Cik Lan rasa ma.rah sampai sekarang.

“Memang betul pun apabila Cik Lan perhatikan, Iqbal tak ka.cau atau pe.rli sesiapa, walaupun Iqbal menonton live itu sebab ada nampak namanya timbul. Tetapi, yang mulakan orang komen tengok live FB, dan dari situ Datuk Seri Vida pun ikut sama bercakap pasal ge.sel bon.tot Cik Lan dan Iqbal,” ujarnya.

Dalam masa yang sama, Roslan turut berkata yang dia tidak ki.sah jika ada yang ingin ber.gurau, tetapi haru kena pada tempatnya.

“Boleh ber.gurau tapi kena bertempat itu saja. Cik Lan mohon maaf dan memaafkan sesiapa saja yang membuat fit.nah. Tak tahu cerita sebenarnya jangan terus melu.lu men.gutuk dan komen setiap kali Cik Lan buat live di FB atau IG ya.” tutup Roslan.

Sumber: Gempak

Leave a Reply

Your email address will not be published.