Isu Semasa

“Dpat solatkan utk ayah..” Ini Luahan Ashraf Muslim bia Dpat Urus Jenzah Arwh Bapa Hingga Ke L!ang L@had

Pelakon, Ashraf Muslim memaklumkan jena.zah ar.wah bapanya, Muslim Bulat telah selamat dike.bumi.kan di Tanah Perku.buran Islam Kota Damansara, Seksyen 9, Petaling Jaya pada petang Selasa.

Bapa kepada pelakon berusia 40 tahun itu telah menghembuskan nafas terakhir pada 6.37 pagi Selasa di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) selepas lapan hari ber.ta.rung ny.awa aki.bat jang.ki.tan Co.vid-19.

Menerusi entri terkini di laman media sosial Instagram, Ashraf meluahkan rasa syu.kur kerana berkesempatan melakukan solat je.nazah ar.wah sehingga pengembumian selesai.

Dalam pada itu, Ashraf memberitahu bahawa dia kini reda dengan pemergian bapa tercinta.

“Pe.mer.gian ayah yang dirindui Semalam telah pergi seorang ayah yang membesarkan aku, sedih tak terkira hati ini.

“16 tahun dulu aku telah kehilangan seorang mak yang kusayang kali ini Allah ambil ayah pulak.

“Ada sebab kenapa Allah ambil mereka dulu. Ini adalah dugaan untuk semua. Banyak dipelajari dalam hidup ini, bertabahlah,” tulisnya.

Sambil menyatakan rasa rindu, Ashraf pada masa sama turut menyifatkan situasi yang berlaku tidak akan dilupakan sampai bila-bila.

“Wahai hati.. terimalah dengan redha dgn takdir Allah swt. Ini adalah terbaik utk ayah walaupun pa.hit utk aku dan adik beradik tapi bg Allah ini adalah jalan terbaik untuk ayah.

“Alhamdulillah, dari kelantan all the way sempat sampai ppum dan dapat solatkan utk ayah, bersama seketika dengan ayah sehingga ke lia.ng la.had, syukur buatku.

“Pengalaman ini takkan ku lupa sampai ma.ti. Along rindu ayah, banyak perkara Along nak buat ngn ayah tapi tak kesampaian. Ralat dihati ini.

“Tapi Aku faham , Allah yang tetapkan segala-galanya. Nak kata rindu mmg rindu gila lah.. mana taknya orang yg kita sayang dalam masa yg sing.kat tiba-tiba hilang dari pandangan kita kan. Allahuakbar.

“Ayah.. miss you so much. Along akan jaga adik2 dengan baik. InsyaAllah.. Allah akan tempatkan ayah bersama mereka yang beriman,” tulisnya lagi.

Sebelum ini, Aahraf pernah memaklumkan tahap kesihatan bapanya semakin me.ro.sot selepas jan.tung dan beberapa organ dalamannya telah ro.sak aki.bat jang.kitan Co.vid-19.

Foto: Instagram Ashraf Muslim

Sekadar Perkongsian Dan Jangan Lupa Komen Yang Baik Baik Sahaj.TQ

Sumber: MH

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *