“Dari Awal Erma Luah Rasa Risau”-Umie Aida Dedah Cerita Sebenar Bab4k Pan4s Zul Ariffin

Pelakon, Datin Seri Umie Aida mendedahkan bahawa kakaknya, Erma Fatima yang merupakan penerbit bagi drama Perempuan itu pernah meluahkan rasa bimbang terhadap bab4k ‘pan4s’ yang dilakonkan oleh Zul Ariffin dan Siti Hariesa.

Erma Risau 

Menerusi hantaran di Instagram yang sudah dipadam, Umie menyatakan bahawa Erma mengetahui bahawa terdapat babak yang kurang sesuai untuk ditonton oleh orang ramai kelak.

“Dari awal lagi Erma luahkan rasa risaunya dia, bila tengok footage cerita ini. Dia kata diorang shoot sangat daring”-Dedah Umie

Kecewa Terdapat Pihak Keluarkan Footage Tanpa Izin Produser

Tambah Umie, dia berasa kec3wa apabila terdapat pihak yang sanggup keluarkan footage  tanpa mendapat keizinan pihak penerbit dan berkongsinya di Instagram untuk tatapan umum. Difahamkan, footage tersebut ingin dipadam oleh Erma namun tidak menyangka ia telah dikongsi dan menjadi tular di media sosial.

“Dan lebih mengecew4kan bila ada pihak yang sanggup keluarkan footage (yang Erma nak buang) dari editor tanpa keizinan pihak producer dan post di IG. Motif keluarkan footage yang belum diedit dan excited dengan scene yang kurang indah itu dikongsikan untuk ‘viral’?”- tegas Umie


Minta Pihak Sepatutnya Pikul Tanggungjawab

Sementara itu, Umie menyatakan bahawa dia sudah menonton sedutan babak pan4s tersebut yang dikongsi oleh Zul di Instagram pada Jumaat lalu serta meminta pihak yang terlibat untuk bertanggungjawab.

“Dan saya sempat tengok post dari IG aktor tersebut. Saya terus komen kat Erma.. Apa cerita korang buat ni..G1la ke? Dalam isu ini beberapa pihak yang terlibat harus kedepan dan jelaskan kenapa babak tersebut jadi sampai level begitu”- katanya

Terdahulu, Instagram Zul elah diser4ng netizen selepas memuatnaik babak p4nas drama lakonannya yang dilihat mendvkung Hariesa dalam aksi yang menghair4hkan.

Video p4nas itu turut menarik perhatian Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Ahmad Marzuk yang bakal memanggil produksi dan pelakon yang terlibat dalam drama ‘Perempuan Itu’.

Sumber:Murai MY

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*