Dah Mohon Maaf, Sekali Ruhainies Dedah Perihal Zul Arifin Yang Ramai Tak Tahu

SUSULAN babak pa.nas Zul Ariffin yang tu.lar baru-baru ini, pelakon Ruhainies menyifatkan permohonan maaf daripada aktor tersebut merupakan jalan terbaik untuk menjer.nihkan keadaan.

Sebagai rakan selebriti yang rapat, Ruhainies atau nama sebenarnya Nur Ruhainies Farehah Zainul Ilyas berkata Zul seorang pelakon profesional dan sudah pasti dia mendapat pengajaran daripada is.u berkenaan.

“Sebagai antara rakan artis yang rapat, saya tak mahu komen lebih-lebih. Sebab bimbang nanti ia akan disalah.ert.ikan. Cuma tidak dinafikan, saya antara yang ditanya media dan peminat mengenai is.u berkenaan.

“Apa pun, orang di luar sana boleh bercakap macam-macam. Siapa yang mengenali Zul secara dekat, pasti tahu dia bagaimana orangnya. Di luar set (lakonan) dia bukanlah seperti apa yang digambarkan sesetengah pihak.

ruhainies 22

Ruhainies mohon peminat maatkan Zul

“Dia juga sahabat yang sangat baik dan tidak lo.kek berkongsi ilm.u dalam bidang lakonan. Dia juga mela.yan baik semua orang. Jadi, ini pun salah satu sebab saya senang berkawan dengan Zul,” katanya.

Pada Isnin, Zul Ariffin akhirnya membuat permohonan maaf secara terbuka di Instagram selepas ter.uk di.ke.ca.m ga.ra.-ga.ra membangkitkan kemarahan ramai dengan klip aksi panas.

Zul, 35, berkata, dia akan lebih berhati-hati memuat naik sebarang bahan yang diberikan kepadanya untuk tujuan promosi.

Dalam pada itu, Ruhainies beranggapan bahawa tidak adil sekiranya hanya menuding kesilapan kepada satu pihak saja.\Cuma setiap manusia pasti tak boleh lari dari melakukan kesilapan. Harap semua dapat memaafkan dia.

RUHAINIES

PELAKON

Bagaimanapun, Ruhaines menegaskan dia tidak bermaksud untuk pertahankan aktor tersebut kerana apa yang berlaku tetap satu kesalahan.“Zul sendiri sudah pun memohon maaf atas apa yang berlaku. Bukan bermaksud nak ‘back up’ kerana yang salah tetap salah. Cuma setiap manusia pasti tak boleh lari dari melakukan kes.ila.pan. Harap semua dapat memaafkan dia.

“Saya percaya, Zul akan lebih berhati-hati dan fikir panjang untuk menerima mana-mana tawaran selepas ini. Lebih baik untuk kita seb.ark.an apa yang positif dan ambil iktibar daripada apa yang telah berlaku,” katanya lagi.

Hubungan Ruhainies dan Zul dilihat semakin rapat selepas bergandingan menerusi drama bersiri berjudul Wifi Sebelah Rumah yang bersiaran di Disney+ HotStar dan Akasia di TV3 pada Jun tahun lalu.

Sumber: mStar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*