Isu Semasa

‘Berjuang Hidup Untuk Jumpa Semula’- Pertemuan Kucing Dan Tuannya Selepas Banjir Buat Netizen Sedih

Baru-baru ini, bencana banjir yang berlaku secara tiba-tiba telah melan.da di beberapa negeri dan haiwan peliharaan yang dipelihara terp.ksa menyelamatkan diri mereka apabila tuan mereka tidak dapat menyelamatkan serta membawa mereka ke tempat selamat disebabkan banyak faktor.

Terbaharu, sebuah video tular di media sosial memaparkan seorang pak cik yang bertemu semula dengan kucing peliharaannya selepas 5 hari terpisah ketika ba.njir. Menerusi perkongsian pengguna Facebook Aziah Lia, kuci ng bapanya dijumpai dalam keadaan selamat apabila sempat berlindung di atas siling rumah.

Akan tetapi, kucing tersebut ditemui le.mah kerana tidak makan ketika ba.njir meneng.gelamkan kedia.man. Dapat dilihat menerusi video itu, pak cik itu men.angis sambil memeluk kucingnya lalu segera mencari makanan untuk kucingnya kerana kelihatan tidak berdaya.

Difahamkan, mereka telah membawa kucing yang berusia 18 tahun itu ke klinik haiwan untuk diberikan rawatan kerana keadaannya sangat lemah tetapi kemudian kucing itu telah mati dipangkuan pak cik tersebut. Video itu telah mendapat perhatian orang ramai terutama sekali pencinta haiwan dan rata-rata netizen tidak dapat menahan rasa sed.ih melihat video itu.

Malah, para netizen turut berasa terharu kerana kucing itu berjuang hidup untuk berjumpa tuannya buat kali terakhir. Tidak hanya itu, rata-rata netizen fahami perasaan tuan kucing itu kerana kucing peliharaan sudah seperti keluarga sendiri.

Sumber: TheVocket

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *