“Belajar Tamil Katne Tu..”- Netizen Tergamam Shila Amzah Boleh Nyanyi 9 Bahasa, Kait Sharnaaz Ahmad Ajarkan 1 Bahasa

Menerusi satu iklan yang dikongsikan berkenaan satu adegan dimana Pak Azad cubabertelingkah dengan Shila Amzah mengenai bahasa dalam sebuah rancangan televisyen yang akan dimainkan nanti menarik perhatian para netizen apabila mendengar kenyataan dari Shila Amzah. Shila Amzah yang menaikkan nama beliau sehingga ke negara seberang dengan pelbagai nyanyian yang dipersembahkan untuk tatapan para peminat beliau itu cukup mengangumkan ramai peminat Malaysia. Kesanggupan beliau menghadiri dalam rancangan tersebut meraih perhatian ramai kerana sifat rendah diri beliau walaupun beliau tahu bahawa beliau sudah pun berjaya menjaga nama beliau sebagai penyanyi profesional di mata para peminat.

Iklan yang dikongsikan cukup menarik perhatian para peminat apabila kenyataan Pak Azad yang mahi dalam bahasa Tamil dan soalan itu ditanyakan kepada Shila Amzah juga dan kenyataan Shila cukup mengejutkan warga netizen. Beliau menyatakan bahawa beliau mahir berbahasa 3 bahasa iaitu Bahasa Ibunda, Inggeris dan Mandarin. Tambahan pula beliau juga menyuarakan bahawa beliau begitu mahir jika menyanyikan lagu bahasa asing kerana beliau boleh menyanyikan lagu dalam 9 bahasa dan salah satunya bahasa Tamil dan hal ini mengejutkan Pak Azad sendiri. Perbualan antara Pak Azad dan Shila Amzah membuatkan ramai terhibur apabila Shila menyakat Pak Azad dalam bahasa Tamil dengan menyatakan ‘I Love You’ pada rancangan tersebut.

Rakaman penuh boleh ditonton di :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DaebaKing (@daebakingz)


Pelbagai komen diberikan seperti :

@MOHD AFIF:pak azad mmg best kalau dia ada dlm variety show

@Akmal Aman:Nyanyi memang nampak senang tapi sebutan kena betol and kena faham apa maksud dia, baru boleh feel apa yg dinyanyikan

@Thilaga Jagothosaro:Knp shila ckp tamil lagi betul, pak azad ckp tunggang terbalik confius jab

@Neddynd:Bila korg tgk ni baru krg tau korg sebenarnya boleh nyanyi byk bahasa. Sebelum ni mesti korg nyanyi je kan kan kan

@_missneeeya:Hahaha sama! Nal unne kadel kirey je I pandai sebut dari dulu bahasa tamil.

@Al-Asadullah ٥٠٣٦٣٠ TV:Alhamdulillah sy pun byk bahasa tau.. Minang, Bm, Bi, Tamil, Hindustan, Mandrin, dialets kebykan negri di Malaysia sy blh berckp.

@oshinCHAN:dia boleh cakap iloveyou dekat suami orang

@AdliRazak:azad memang boleh cakap tamil ke? ingatkan melawak je selama ni

@Shah Shukri:tak silap saya, maksud shila “saya jatuh cinta pada awak” tu pak azad terkejut tu..

@Hang Donut:aku pon nak belajar tamil lah . bnyk lg movie tamil kena tgk . suggestions?

@nadira nafiza:mmg tau shila ni artis yg blh berbhasa bnyk jnis.ssh nk jmp artis mcm dia ni.

@ojiey:pakcik kwn saya ngam adik beradik dia semua pandai ckp Tamil,kalau nak ckp benda2 rahsia dia ckp Tamil orang lain semua terlopong

Tidak ketinggalan juga, rata rata cuba menyakar selebriti wanita itu dengan menanyakan soalan dimana Shila belajar bahasa Tamil. Adakah Sharnaz yang mengajar beliau kerana ramai yang tahu bahawa Sharnaaz merupakan orang dari Penang dan mahir sedikit sebanyak dalam penguasaan Bahasa Tamil. Shila Amzah yang baru lepas diceraikan itu cuba disatukan oleh para netizen dengan Sharnaaz Ahmad kembali kerana ramai yang nampak bahawa mereka mempunyai ‘chemistry’ yang cukup kuat. Namun, hanya mampu berdoa yang baik baik untuk mereka.

Jangan lupa komen yang baik baik

Sumber dari Tiktok dan Instagram

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*